luni, 2 martie 2015

VREM PARTIDE NOI, DAR CU CE OAMENI?


MAI VECHI
VREM PARTIDE NOI, DAR CU CE OAMENI?
Un bun amic a venit la mine cu vestea că putem înființa în scurt timp un partid probabil numai cu 3 membrii fondatori. Era tare bucuros și mă făcea să cred că voi fi pe lista lui scurtă dacă se va hotărâ să înființeze și el așa ceva. Chiar m-a rugat să mă gândesc serios la denumirea noii formațiuni politice și să mă documentez asupra viitorului statut.
Din scurta discuție cu acest om educat în câteva probleme de civism am avut surpriza neplăcută să constat și apoi să verific și la nivelul mai multor cunoștințe următoarele aspecte:
1. mai nimeni nu cunoaște semnificația noțiunii de partid politic făcând confuzii între partid politic, mișcare politică, curent politic și chiar club exclusivist;
2. nu se cunosc îndatoririle pe care ar trebui să le aibă partidele politice în cadrul unei societăți sau colectivități, nici modul cui trebuie să se adreseze și mai ales de ce trebuie să facă acest lucru;
3. mai toți se gândesc la ocuparea de funcții primordiale atât în viitorul partid, cât mai mai ales în structurile de conducere ale colectivității sau societății dacă vor câștiga ceva procente în alegeri, dar mai nimeni nu are educația minim necesară în managementul actului decizional;
4. despre strategia politică, programul de guvernare defalcat pe priorități cam ioc cunoștințe, majoritatea abordau problemele de promovare a naționalismului și patriotismului primitiv, lucru care mie mi se pare total perimat, lipsit de viitor și mai ale ales lipsit de conotația substanței politice;
5. în mintea multora este un haos total care evidențiază că s-au molipsit de la actualii politicieni din a vorbi frumos, dar fără a spune nimic sau fără substanța necesară unui politician care să poată atrage aderenți și mai ales susținători;
6. la întrebarea cu cine vrea să pornească la drum, răspunsurile au fost fie confuze, fie lipsite de sens.
Iată numai câteva aspecte care scot în evidență că și în situația în care am avea mai multe formațiuni politice nu se va rezolva mai nimic, pentru că NU AVEM OAMENI EDUCAȚI PENTRU A FACE O POLITICĂ ADEVĂRATĂ.
Poate că ar fi mai indicat ca viitorii promotori ai noilor formațiuni politice în primul rând să înceapă să învețe ce este politica, în slujba cui trebuie să o pună, cu ce categorii de oameni trebuie să pornească la drum, dar mai ales cum vor trebui ei să fie educați în școli proprii pentru a putea să se impună pe scena politică a țării.
Este un proces greu, care cere timp și multă perseverență, dar REALIZABIL DACĂ CHIAR VREI SĂ FACI CEVA BUN. Dacă nu vom lua în serios aceste scurte și concise idei, riscăm nu numai să irosim timp, energie, bani și sănătate, dar să constatăm că dezamăgirile înregistrate astăzi vor fi mult mai accentuate dacă nu încercăm să fim serioși cu noi și mai ales cu cetățeanul pe care vrem să-l reprezentăm.
  • Horia Grancea Sunt deacord cu toate ideile expuse, dar o precizare se impune. Patriotismul nu poate fi ceva primitiv, el poate fi traire autentica sau prefacatoria unor escroci asa cum era inca de la 1848
    Unii cică patrioți sunt mai degrabă patri-hoți ... 
    Dar ast
    a nu inseamna ca din cauza patriotismului fals trebuie sa renunțăm la cel autentic.
    In cazul acestui grup am considerat doar sentimentul national mai poate sa coaguleze o masa de oamneni cu bune intentii.
    Nu consider ca sentimentul patriotic ar fi perimat ci ideologiile si partidele clasice.
  • Horia Grancea In mod evident ca a face un partid cu 3 membrii si sa ai pretentia de a fi votat este o absurditate...cred ca tocmai de aceea legea este pe cale de a intra in vigoare pentru a arunca in ridicol noile inițiative politice care sunt pe cale sa apară si sa le înece într-o mare de falsuri exact ca după 90.
  • Horia Grancea Un alt aspect este acela legat de legea partidelor politice care daca este respectata conduce automat la lupte interne la coruptie si decredibilizarea partidului. Sunt multe lucruri de facut inainte de a visa la un partid
  • Marin Harabor Corect,frumos,elegant,didactic,logic,etc.etc. Dar,din pacate ,uiti in ce tara traim:adica,tara lu' Vanghelie ,Cocș,Udrea,Pinalty,Cioaba,Markó Belá etc etc.și altor 18 milioane de votanti ce reprezintă humusul roditor din care acesti insi iși trag seva .Daca vrei sa ai o minima sansa trebue sa te ghidezi dupa zicala:"fate frate cu dracu pana treci lacu". Apoi ,discutam despre principii,ideologie,economie,etc.etc...Cu deosebit respect.
  • Horia Grancea Totuși clica penala nu câștigă alegerile pentru sa sunt hoți, ci pentru ca pozează în oameni corecți și competenti. Problema se pune așa, dacă o banda de hoți poate convinge alegătorii ca sunt cinstiți și competenti oare o echipă de oameni cu adevărat cinstiți și competenti nu pot fi mai convingători decât hoții? Dacă nu pot convinge nici nu vor putea conduce!
    17 ore · Editat · Îmi place · 1
  • Horia Grancea Pe tema asta era un banc cu darurile pe care Le a făcut Dumnezeu popoarelor, la fiecare a dat câte doua de exemplu la nemți sa fie harnici și corecți. .etc. 
    La români le zice așa :sa fie 
    - cinstiți 

    - inteligenți și. ..
    -sa le placa politica! 
    La care Sf Petru intervine și zice cum se poate doamne ? la toate popoarele sa dai doua daruri și la romani trei ?
    Ai dreptate Petru dar ce am dat e bun dat... totusi o sa pun un amendament ca fiecare om sa primească numai doua !
    17 ore · Editat · Îmi place · 1
  • Cornea Florin De fapt ei cistiga alegerile pentru ca NU AU O CONCURENTA reala, si sint plini de bani din furt deci se pot mediatiza extrem de puternic!
  • Mioara-Florica Vitelar Solutia la problemele puse de domnul Vintilescu se afla in MERITOCRATIE .Numai daca sintem snobi ne prefacem ca nu intelegem ! Cui ii este frica de concursurile tip olimpiada scolara ,poate politrucilor cu diplome cumparate la Facultatea Cucuieti din Deal. Avem soluti care trebuie aduse la cunostinta marelui public printre care CONSTITUTIA CETATENILOR si CONSTITUTIA MERITOCRATA .
  • Horia Grancea Nu e vorba de frică 
    E vorba de a putea fi aplicata în practică pornind de la situația reală de acum.
  • Horia Grancea Mioara-Florica Vitelar...
    As vrea sa te rog sa nu mai faci aici reclama la meritocratia lui Primo. Nu vreau ca cei nou intrați pe grup sa creadă ca este unul din grupurile dedicate meritocratiei.
  • Horia Grancea Mai administrez și grupul STOP manipularii 2015. Acolo se pot pune în dezbatere ideile lui Primo. Dar aici nu pentru ca acest grup are alte obiective pe care nu le am auzit la Primo.
  • Horia Grancea Mioara-Florica Vitelar
    Așa cum vezi am acceptat sa promovezi aici Meritocratia prin câteva postari. Dar as vrea sa te întreb dacă ai promovat și acest grup pe grupurile de susținere a Meritocratiei. Așa ar fi corect! Nu crezi?
  • Horia Grancea Dacă doar te folosești de acest grup pentru a face reclamă lui Primo nu mi se pare corect. Și dacă văd ca vei contiuna pe direcția asta voi fi nevoit sa te scot din grup.
  • Mioara-Florica Vitelar Promovez orice perosana sau ideie care are coloana vertebrala .Incerc sa scot din amorteala pe uni romani vrednici dar cam fricosi din fire !
    17 ore · Îmi place · 1
  • Mioara-Florica Vitelar Nu cred ca regionalizarea este o ideie buna ! Stramosi nostri au platit cu mult singe unitatea statului centralizat pentru ca o clica de nemernici sa rupa unitatea statala .
  • Horia Grancea Sunt convins ca faci totul cu buna credință. Totusi nu mi se pare corect sa profiti de cei adunați pe un grup cu niște obiective clar precizate ca sa faci reclama pentru o alta inițiativă cu alte obiective.
  • Horia Grancea Cat despre regionalizare sunt deacord cu tine.
    17 ore · Editat · Îmi place · 1
  • Horia Grancea Nu e obligatoriu sa faci reclama acestui grup dacă nu crezi în obiectivele sale 
    Dar măcar nu devia mereu discuțiile spre Primo.
  • Mioara-Florica Vitelar Tare curios sint sa stiu ce profesie avetI .
  • Horia Grancea Programator! 
    De ce?
    15 ore · Îmi place · 1
  • Alex Mar regulile...care sunt regulile de organizare?
  • Horia Grancea de organizare a ce anume ?
  • Alex Mar a structurii interne a unui partid, de care vorbeste postarea...pe mine ma intereseaza inainte de "cu ce oameni" ..."cu ce reguli de organizare"...
  • Asociat Fondator Se va umple de ridicol societatea civila fixandu-si tinta de a ajunge la guvernare cu partide cu 3 membri.
  • Asociat Fondator Deoarece esential nu era sa faci partide de care nu stie nimeni, la care sa cumperi stampila cu bani de acasa.
  • Asociat Fondator Situatia Romaniei este aceea de stat falimentar. Este pur si simplu inspaimantator sa citesc ca nu se stie cu ce oameni si cu ce reguli, adica mimic. Cate "incercari" credeti ca are la dispozitie societatea civila ca sa ajunga la rezultatele asteptate, in realitatea bruta? Eu cred ca pentru "generatia facebook" este doar una.La cum strang surubul cei care si-au consolidat privilegiile, eu cred ca prima incercare va fi si ultima. Apoi ne vom topi in timp.
  • Horia Grancea Tocmai de aceea consider ca mai întâi este necesara o mișcare care sa crească în mod natural de jos în sus și sa devină o reala forță politica încă înainte de a fi înregistrată oficial. Astfel înregistrarea sa fie o simpla confirmare formala a unei realități de fapt. Doar așa se vor putea evita diversiunile mediatice menite sa o compromită sa o ridiculizeaze și în final sa o scoată din joc.
  • Horia Grancea Alex Mar eu din postarea inițială înțeleg că în prima etapa este necesara găsirea și formarea unor oameni capabili sa intre în jocul politic. Regulile sunt cele stabilite prin legile partidelor politice și cele privitoare la alegeri și înainte de a le putea schimba ele vor trebui respectate de orice noua formațiune politică.
    2 ore · Editat · Îmi place · 1
  • Horia Grancea Intr-o prima etapa Miscarea Integritatea Romaniei, trebuie sa se consolideze ca un grup de facebook prin cautarea acelor oameni care împărtășesc un set de valori comune, cele expuse aici.
    -Dupa ce acest obiectiv va fi atins va trebui extinsa mișcarea i
    n afara de Facebook, in lumea reala, prin acțiuni de informare.
    -si abia dupa aceasta etapa vor trebui căutați oameni capabili sa intre in jocul politic pentru a reprezenta interesele celor care i-au desemnat. 
    -Abia dupa aceaste etape se poate pune problema de a coagula o formațiune capabila sa intre in arena politica. 
    Raspunsul meu la întrebarea cu ce oameni ?
    este ca oameni capabili exista, dar ei nu sunt interesați sa intre in politica ci doar sa isi faca meseria la care se pricep. Daca va exista o mișcare care sa ii caute si sa ii susțină in vederea intrării in politica este posibil ca unii sa faca acest pas. 
    Este una din explicațiile obiectivului enunțat pe scurt sub forma:
    - promovam valoarea
    Adica promovam oamenii de reala valoare in posturi politice.
  • Horia Grancea
    Scrie un comentariu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu