sâmbătă, 28 februarie 2015

Horea şi Cloşca


Alexandru Uioreanu
28 Februarie la 07:53



Execuția lui Horea și Cloșca
Locul execuţiei lui Horea şi Cloşca a fost stabilit pe Dealul Furcilor, deasupra viilor, înspre Partoş. Aici a fost ridicat un eşafod înalt, astfel încât execuţia să fie văzută cât mai bine. Pentru ziua execuţiei au fost aduşi, sub drastică poruncă...
ISTORIE-PE-SCURT.RO


Nu-mi mai place · · Distribuie


Văzută de 44
Ţie, lui Carmen Nicoleta Tirlea, lui Bonas Niculae şi Aureliei Sofronescu vă place asta.


Horia Grancea Țin minte ca eram mic când am văzut prima data poza asta și nu puteam sa înțeleg Cum de atâta lume stăteau ca proștii și se uitau și nu făceau nimic... și nici acum nu înțeleg după o viață întreagă
28 Februarie la 13:35 · Îmi place · 1


Aurelia Sofronescu Nu esti singurul care si-a pus aceasta intrebare...!
28 Februarie la 16:12 · Nu-mi mai place · 1


Nicu Torny oare nu cumva era armata si au fost adusi cu forta sa priveasca?
28 Februarie la 19:49 · Îmi place


Horia Grancea Adrian Păunescu - Capul de la Torda

Capul lui Mihai Viteazu la Torda se ridică,
Şi întreabă de ce Ţara a rămas aşa de mică
Şi Câmpia Tordei tristă îi răspunde lui cu jale:
"Fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale!"

Nu mai acuzaţi străinii că ne taie domnitorii,
Că intimidează Ţara cu guverne provizorii
Eu atât aş vrea să aflu, arătându-ne obrazul:
Totuşi unde au fost românii, când a fost tăiat Viteazul?

Nu voi consuma otravă pentru nici un fel de Basta,
Totuşi unde-au fost ai noştri, şi atunci, şi-n vremea asta?
Cum se-ajunge pân' la gâtul Voievodului de Ţară,
Dacă nu-s trădări acasă, lângă ura de afară?

Capul lui Mihai Viteazu ne-a lăsat numai cu trupul,
Nu contează că străinii nu aveau nici pic de scrupul,
Eu, de-o singură-ntrebare, mă scârbesc şi mă mai mânii
Totuşi unde-au fost, românii? Totuşi, unde sunt românii?

Poezii cenzurate (1979-1989)
28 Februarie la 19:56 · Editat · Îmi place


Horia Grancea e cam aceeasi situatie
28 Februarie la 20:39 · Îmi place · 1


Tibi Bodoni O fi citit vreodata si boul ala de Nastase, ala, puscariasul, fostul premier si mare profesor universitar si, vezi doamne, mare patriot, chestiile astea? Pai, daca ala simtea vreodata in viata lui si numai un pic romaneste, macar de dragul lui Horia, Closca si Crisan, nu trebuia sa le dea niciodata javrelor alea austriece petrolul romanesc. Par, cumva, extremist?
Ieri la 03:35 · Nu-mi mai place · 1


Horia Grancea Extremist este doar cel care ataca ... nu si cel care se apara.
57 minute · Îmi place


Scrie un comentariu...

Despre Daci


< Dacia sub ocupaţia romană | Ingenuus, Aureolus şi Regalianus > Dacii şi administraţia lui Publius Aelius Traianus Hadrianus (117 – 138) Chiar dacă administraţia lui Traian construia noi oraşe şi târguri şi deschidea drumuri comerciale pe tot cuprinsul provinciei romane, încercând să şi-i aproprie…
ISTORIEFURATA.ISTORIEVECHE.RO
VALAHII DIN CARPAŢII NORDICI ŞI SUTELE DE AŞEZĂRI ÎNTEMEIATE DE EI Asupra unor populaţii din Carpaţii Nordici planează misterul originii lor. Ele se...
CERSIPAMANTROMANESC.WORDPRESS.COM

Armata romana la Budapesta


Guvernul bolșevic de la Budapesta refuza să recunoască unirea Transilvaniei cu România și, în aprilie 1919, a atacat armata română.
DCNEWS.RO|DE DCNEWS

Cine suntem ?

Horia Grancea a distribuit fotografia postată de Christian Adventure.
28 Februarie la 13:25



Christian Adventure


NOI SUNTEM....CINE SUNTEM NOI?

Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales.


În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vreo dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni), fenicienii..etc.
Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa... chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista).

Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.
Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 Î.C, se construieşte în Tracia Nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).

Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor, (Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.

Zona Nord-Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru. Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole (Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale, etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol: în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.
România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.

Bibliografie:
- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric
- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regăsit
- Nicolae Densuşianu - Dacia Preistorică , Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Bârsan - Revanşa Daciei

Îmi place · · Distribuie

Comunismul si anti comunismul


COMUNISMUL ȘI ANTI-COMUNISMUL LA ROMÂNI Posted on 2015-02-27 by getodacian in Stiri // 0 Comments COMUNISMUL ȘI ANTI-COMUNISMUL LA...
GLASUL.INFO

Crucea mamamresana


Crucea ortodoxa maramuresana este aruncata la gunoi de catre Centrul Cultural German Posted on 2015-02-28 by getodacian in Stiri // 0 Comments Crucea...
GLASUL.INFO

Chatul din 27 februarie 2015 (partea I)

Despre obiectivele  pe termen scurt

incepem ?
Steluta Ion

start!
mai intai asta
Carmen Nicoleta Tirlea

drumul la ce ,unde !?
Într-o lume care promovează tot mai agresiv valorile și drepturile diverselor minorități Noi promovam valorile si drepturile majorității românești: familia, tradițiile, credința, cultura si interesul național. Acesta este obiectivul nostru ! Grupul se adresează acelora care, oriunde s-ar afla : - SIMT ROMÂNEȘTE, - doresc sa conserve si sa promoveze specificul național. - cred ca isi pot iubi țara si neamul, fără sa urască alte neamuri sau etnii. (de aceea, fac un apel, sa lasati la intrarea in grup ura si violenta, inclusiv cea verbala)
e ceva de modificat sau de adaugat ?
Carmen Nicoleta Tirlea

romanii de nationalitati diferite !
Steluta Ion

e ok asta
Steluta Ion

nu ma refeream la nationalitati diferite
Carmen Nicoleta Tirlea

ma refer eu
Steluta Ion

dar a ajuns mesajul mai tarziu putin
nu ... merg pe ideea de etnie si specific national nu pe cea de cetatenie !
de cetatemoe sa se ocupe statul
de cetățenie sa se ocupe statul
din pacate statul se ocupa prea mult de cetatenie si de drepturile altora decat de cele ale romanilor
Carmen Nicoleta Tirlea

e ok Horia ,cum zici
Steluta Ion

corect
stiu ca este un punct senmsibil si as vrea sa stiu parerea lui Nicu
Steluta Ion

drepturile suplimentare acordate minoritatilor de orice fel au, pentru majoritari, semnificatia unor defavorizari
Nicu Torny

consider ca sa facut mare tam tam cu etniile ca sa existe masa de manevra electorala
Carmen Nicoleta Tirlea

eu cred ca este totuti un punct care nu este chiar de ignorat
Nicu Torny

si nu ca ar avea minoritatile nevoie de toate alea
Steluta Ion

asa este
Steluta Ion

problema minoritatilor este "valuta forte" pentru politicieni
Steluta Ion

iar minoritatile sunt masa de manevra
Liliana Lacatusu

Horia,stii ca eu dau cu bata in balta ,daca tu ai fi prim ministru maìne ce reforma ai face?Pentru dezastrul actual cine-i vinovat?
Carmen Nicoleta Tirlea

eu cred si altceva insa ' ma rog fiecare stie cite ceva
Carmen Nicoleta Tirlea

NOI SUNTEM VINOVATI .POPORUL
Nicu Torny

pentru dezastru actual clar suntem vinovati toti
Steluta Ion

Nicu, stai putin
Nicu Torny

si prin neimplicare si prin vot si prin lipsa de reactie la unele chestiuni d einteres national
Carmen Nicoleta Tirlea

daca ma inchin si tac de ce sa caut vina la cel ce ma preseaza pe ceafa sa stau plecat !
Steluta Ion

nu scoate Romania din contextul international ca ai sa dai erori la greu
Carmen Nicoleta Tirlea

si euri trebuiesc ,asa este destinul fiecarei epoci
Carmen Nicoleta Tirlea

eroi