joi, 5 martie 2015

Spion de prisos

Victor Nita a distribuit postarea lui.
Eroii nestiuti...


SPION DE PRISOS
de Paul Carpen

RECRUTAREA


"Nu ca nu ar exista, doar ca-si desfasoara activitatea intr-un anonimat total. Sunt teribili, o sustin in cunostinta de cauza, demni de respect, si singurii romani care se lupta cu sanse de succes cu toata suflarea spionajului mondial. Totusi, numarul restrans de cadre, finantarea uneori insuficienta, face ca aceasta "companie" sa aiba si rezultate mai putin vizibile, chiar daca in timp, cu siguranta, vom putea vorbi de marile batalii din umbra ce au salvat Fiinta Nationala a Statului Roman!"
- Dandelion -

****************************************************************************

Momentul solemn al oficierii casatoriei s-a desfasurat aproape in anonimat. Nimic comun cu grupurile mari, exuberante, ce insotisera cununiile efectuate mai devreme. O veselie retinuta; o participare perfect echilibrata: parintii lui Toma, parintii vitregi ai Marilenei; doi colegi ai lui Toma, doua prietene ale Marilenei.
Doar Bujor aparea fara o contrapondere. De aceea era considerat ca apartinand amandurora. Era nasul. La masa organizata in casa lui Toma, viitoarea casa a mirilor, nasul si proaspatul ginere s-au retras in bucatarie, prilej pentru a sta iarasi indelung de vorba.

La ordinea zilei era, pentru ei, lectia de pregatire profesionala pe care tocmai o dezbatusera. Aceasta avusese ca tema analiza, realizata in mare masura pe baza filmelor documentare nemtesti, asupra interventiei efectuate de unitatea antiterorista germana CSG-9 la mii de kilometrii de baza, tocmai la Mogadiscio, in Somalia, pentru a anihila o actiune a organizatiei "Fractiunea Armata Rosie - RAF."

- Ce zici, Tomita, vezi ca nemtii nu se joaca ?
- Vad. Au fost si au ramas niste duri. Dar vreti sa va spun ceva ? Dincolo de actiunea din Somalia, care, orice s-ar zice, a fost excelent realizata, pe mine altceva ma framanta. Eu nu cred ca toti aia din conducerea RAF aflati in inchisoare au hotarat asa, brusc si dintr-o data sa se sinucida. Altfel spus eu nu cred ca s-au ... sinucis.
- Cand s-au angajat in asemenea actiuni, la ce crezi tu ca puteau toti astia sa se astepte ? Ce crezi ca puteau sa spere ? Sa tot loveasca, dar ei sa nu o incaseze niciodata ?
- In mod normal, cred ca fiecare dintre ei stia, de la bun inceput, ca se logodeste cu moartea. Dar, stiti cum e, oricine vrea, dupa o astfel de logodna, sa amane cat mai mult nunta. Nimeni nu vrea sa moara.
- Sa nu fi incalcat legea, si atunci nu li se intampla nimic.
- Pierdusera increderea in Lege...
- Atunci de ce sa se astepte sa fie protejati de legea pe care ei au nesocotit-o in asa hal ?
- Vorbiti cu patima ...
- Vax albina, Tomita. Teroristii nu prea mor de batranete.
- Important este nu cat traiesti, ci cum traiesti. Atat cat ti-e dat.
- Vorbesti de parca i-ai admira...
- Poate. Stiti ca in calitatea mea de ofiter de contrainformatii am studiat practic toate datele existente despre organizatiile intitulate indeobste "teroriste". Si Armata Republicana Irlandeza, si Brigazile Rosii italiene, si Fractiunea Armata Rosie din Germania. Eu am lasat la o parte motivatia politica, religioasa sau sociala a fiecareia si am pastrat ceea ce pentru mine este esenta: forme si mijloace de actiune.
Si aici, nemtii sunt iarasi cei mai buni. Ani de-a randul cei din RAF au tinut in priza un aparat politienesc imens. De-aia zic ca pentru toata lumea varianta sinuciderii in grup e cea mai comoda. Dar dupa ei, dupa mortii astia, raman niste conceptii destul de bine inchegate despre gherila urbana, despre luptatorul izolat care actioneaza in conditiile junglei de beton a marilor orase...
- Mi-e teama cand te aud cum vorbesti. Stii ca dupa admiratie primul pas poate fi imitarea modelului admirat.
- Poate. Iar cine este gata sa faca acest prim pas trebuie sa accepte ca moartea brutala - fie ea sinucidere sau crima - este in mod necesar finalul luptei pe care un revoltat individual indrazneste s-o declanseze impotriva unui sistem. Oricare ar fi acesta.
- Sa accepte deci un rol de kamikadze.
- Fara anonimatul acestuia...

*****************************************************************************************

Bujor i-a prezentat generalului Diamant o informare detaliata in legatura cu capitanul Toma si conceptiile sale.
Peste trei luni Dragan l-a contactat pe Toma si l-a atras in "Nucleu" ...

***

A consemnat, Tim RONIN
http://biroul2mstm.blogspot.co.uk/

Nu-mi mai place · · Distribuie


Îţi place asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu