De ce Integritatea Romaniei ?

De ce un nou grup ?
Pentru ca avem ceva diferit !
Voi cauta în aceasta postare sa explic ce aducem nou si diferit fata de alte grupuri de Facebook ce reunesc oameni care isi iubesc tara, ma refer la acele grupuri :
- care promovează identitatea romanească si frumusețile tarii
- axate pe daci
- monarhiste
- de orientare legionara
- de orientare comunista sau neo marxista
- de democratie directa, mișcarea 5 stele sau Meritocratia 

De ce Mișcarea Integritatea Romaniei ?

- Pentru ca o mișcare trebuie sa fie in primul rând o stare de spirit, un set de valori comune capabil sa polarizeze in jurul lor un număr mare de oameni.

Desi titlul grupului este Integritatea României, el nu se referă exclusiv la integritatea teritoriala, ci si la integritatea identitara morala si spirituala a acestui neam.

Multi dintre cei care isi iubesc țara, si vor sa facă ceva bun in acest sens, cauta fie soluții in trecut fie soluții noi si exotice 

- Multe grupuri de pe internet cauta sa promoveze identitatea romanească si valorile romanești dar se opresc doar la acest aspect si resping din start ideea implicării in viata politica,
desi, implicarea in viata politica nu înseamnă neapărat înființarea unui partid politic!
Un numar important de oameni care acționează coordonat, isi pot face cunoscute dorintele si isi pot impune punctul de vedre si prin alte metode cum ar fi cele ale protestelor non violente.  

- Cei care le cauta in trecut, merg fie pe ideea dacilor, si sufera de unele exagerări cum ar fi schimbarea numelui tarii in Dacia fie la revenirea la cultul lui Zamolxe lucruri care nu au legatura cu prezentul.
Cu toate astea, trebuie sa nu pierdem din vedere recuperarea adevarului despre perioada dacica, iar grupul nostru are ca obiectiv cercetarea si recuperarea adevarului istoric 

- Altii cauta soluții tot in trecut in revenirea monarhiei
Cu privirea la acest punct va trebui impus un referenudm clar prin care sa se vada clar daca popourul vrea sau nu monarhie. Fie se revine la monarhie, fie se stabileste forma de guvernare de tip republica, dar una noua, nu cea impusa in 47 de tancurile sovietice si continuata dupa 89 de Iliescu. 

- Altii, tot referitor la perioade din trecut, isi doresc revenirea la statul legionar si mișcarea legionara.
Si cu privire la acest aspect trebuie spus ca este un episod istoric total distorsionat de manipulări atât in perioada monarhiei cât si in perioada comunista.
In problema legionarilor trebuie restabilit adevarul istoric numai ca soluțiile lor nu mai sunt valabile azi, si in plus de asta, datorita manipulării despre care vorbeam, legionarii au devenit un fel de brand compromis in ochii majorității populare slab informate si de aceea este evitat. Nici aceasta nu poate fi o soluție pentru prezent sau viitor.
Mișcările naționale sau naționaliste sunt axate pe ura interetnica si violenta de la cea de limbaj la cea fizica, fata de toate acestea noi propunem ca metode de acțiune exclusiv metode legale si non violente!
Din discuțiile avute pe alte grupuri, adepții violentei cred ca metodele non violente ar insemna o atitudine pasiva lasa si permisiva in fata abuzurilor si nedreptăților, din păcate acești oameni refuza dialogul si nu vor sa înțeleagă forța protestelor non violente. De aceea spuneam ca grupul nostru este deschis celor care isi iubesc țara fara sa urască si fara sa recurga la violenta.
Cu siguranță ca exista astfel de oameni in multe grupuri de culoare națională care nu agreează violenta, ei trebuie cautati si invitati pe acest grup. 

- O alta categorie de oameni văzând dezastrul economic de dupa 89 fac comparația cuperioada comunista, si ajung la concluzia ca in comunism se traia mai bine.
Problema legata de comunism, este ca atunci se pot delimita doua perioade: una pana la plecare trupelor sovietice din tara caracterizata prin teroare,  si alta după acea data cand are loc trecerea la un fel de socialism național sau național socialism.
Lucrul acesta nu trebuie sa ne sperie ci doar sa înțelegem si sa ne dea de gândit.
Regimul comunist a fost impus tarii noastre de către marile puteri la Ialta iar abandonarea acestui sistem a fost stabilit la Malta tot de marile puteri, aceleași puteri si folosind aceeași influenta a agenților rusi si pentru demolarea regimului comunist. A pune toată vina pentru raul din comunism pe liderii comuniști romani denota o grava miopie istorica. 

- Sunt acum la moda curente noi si exotice de genul meritocrației, mișcarea de 5 stele sau democrația directa nu cred ca oamenii, marea masa isi dorește astfel de forme experimentale.
Singura soluție rămâne o democratie autentica, curățată de corupție si eficienta economic.
Chiar dacă nu am nimic impotriva experimentelor politice de mai sus, ele nu reprezinta o soluție de actualitate, de aceea nu consider utila promovarea lor pe acest grup 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu