marți, 24 februarie 2015

Traditiile adevarate s-a pierdut



Răzvan Roşu (24 de ani), un tânăr etnolog clujean care a bătut cu piciorul sute de sate în căutarea adevăratelor tradiţii, spune că Ştefan Hruşcă nu cântă colinde, ci...
ADEVARUL.RO
  • Ţie şi lui Gene Sorge vă place asta.
  • Horia Grancea Citez din final...
    „Eu nu sunt anti-Hruşcă, ci eu vreau să-l punem unde îi e locul. El cântă folk. E nevoie de diversitate pe scenă, toţi trebuie să existăm, dar e o scară a valorilor inversată. În primul rând ar trebui să fie promovate colidele auten
    tice şi apoi prelucrările făcute de Hruşcă. Dacă mă duc cu grupul de colindători din Mărişel, format din bătrâni care au păstrat în repertoriu colindele autentice, într-un sat din România, oamenii ar râde, pentru că că ei spun că alea de la televizor îs bune”, explică Răzvan. 
    Nici eu nu sunt contra lui Razvan Rosu, nu sunt masterand in etnologie si folclor nici in Germani si nici in Romania ci sunt un simplu programator ... dar inca de cand eram in liceu si il ascultam pe Hrusa la Cenaclul Flacara stiam foarte clar ca el canta folk cu motive folclorice si nimic mai mult. Mai avem si azi trupe care canta frumoasae prelucrari de folclor din pacate nu le gasim decat pe youtube pentru ca nimeni nu le mai promoveaza ... o fi mai bine asa?
  • Horia Grancea de exemplu 
    https://www.youtube.com/watch?v=eJ8sTto_N_o


    ADDA live la Fetze de WWW cu Ramona si Razvan Follow her on facebook https://www.facebook.com/add...
    YOUTUBE.COM
  • Horia Grancea sau altul ...
    https://www.youtube.com/watch?v=Iaff1p-1NKU


    Componenta : Barb Radu,Nicoleta Masnita,Marci Costa,Nicolae Vornicu,Constantin Popa,Giani...
    YOUTUBE.COM
  • Horia Grancea O precizare se impune. Este adevărat ca pe lângă folclorul autentic a mai apărut un soi de folclor xeroxat, fals, fără substanță ci doar de formă și comercial... Ele nu trebuie confundate !... dacă cel fals îl promovează pe cel autentic e acceptabil Dacă însă caută să i se substituie atunci e foarte grav.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu