sâmbătă, 4 aprilie 2015

Magrureanu despre CIA si KGB in 89




Harry CZ
Ieri la 00:00

DECLASIFICAREA INFORMAȚIILOR
(... dupa 25 de ani)


Virgil Magureanu: In '89 am avut o lovitura de stat militara organizata de KGB si CIA. Se stia...
Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, a declarat la Realitatea TV ca in decembrie 1989 am avut o lovitura de stat militara, reusita partial, si ca aceasta ar fi fost...
REVISTAPRESEI.HOTNEWS.RO


Îmi place · Comentează · Distribuie


Stelutei Ion, lui David Silviu Craescu, Tamarei Gorincioi şi altor 7 le place asta.


Horia Grancea Buna dimineata Virgil Magureanu !
...acum toata lumea stie asta ...
si inca de multa vreme ...
Ieri la 00:03 · Îmi place · 1


Horia Grancea Dar daca tot a venit vorba o precizare se impune
istoria ne invata ca
- Trecerea de la DICTATURA la DEMOCRATIE se face prin REVOLUTIE
- Trecerea de la DEMOCRATIE la DICTATURA se face prin LOVITURA DE STAT
Acum se pune întrebarea ...
Ce a fost inainte de 89
Ce a fost in decembrie 89
Si ce a fost si ce este ... după 89 ???
Ieri la 00:17 · Editat · Îmi place · 4


Nicolae Badea Daca ne invata, noi cand invatam?
Ieri la 00:13 · Nu-mi mai place · 1


Marius Nicolae Toader Dar pe JF Kennedy cine l-a asasinat, că pe ceauşeşti am văzut?!

Ieri la 00:19 · Îmi place


Horia Grancea Ai rabadre! ...ne va spune Magureanu si asta ...cândva
Ieri la 00:20 · Îmi place · 2


Steluta Ion Incerc un raspuns la intrebarile lui Horia Grancea : Acceptand varianta oficiala, decembrie '89 a fost revolutie. Acceptand realitatea, deseori neplacuta, ca Romania nu avea o democratie in forma acceptata de stetele democratice, dar nici comunism in forma acceptata de Uniunea Sovietica, inseamna ca Romania avea un neoficial statut de neutralitate. Acest fapt este argumentat si prin alianta CIA - KGB care a dus la decapitarea statului roman.
Ieri la 00:23 · Nu-mi mai place · 2


Marius Nicolae Toader Pe ghinIon iliescu Radio Europa Liberă l-a făcut mare...
Tot aşa ne-a amăgit că vin americanii, a greşit numai cu vreo 60 ani!

Ieri la 00:33 · Nu-mi mai place · 1


Carmen Nicoleta Tirlea Ce a fost in decembrie 89
Si ce a fost si ce este ... după 89 ??? S-a Privatizat Comunismul ! asta a fost ! Si acum avem case de marcat si cu bon fiscal ......insa cit au furat si au jefuit nu s-au pus in casa de marcat !
Ieri la 00:43 · Editat · Nu-mi mai place · 2


Liviu Bogoiu Ha, Ha, Ha. Am trait s-o aud si pe asta. CIA si KGB mana in mana in perioada razboiului rece. Si cine vorbeste, un fost colaborator al securitatii.
Ieri la 09:15 · Editat · Îmi place


Horia Grancea Liviu Bogoiu. .. chiar nu ai mai auzit ăsta pana acum? ...
Sincer. .. mă mira și mă surprinde... te credeam mai bine informat.
Ieri la 11:50 · Îmi place · 1


Horia Grancea Nu ai auzit de miile de "turiști rusi" din 89 ?
Ok sa zicem ca nu ai încredere în ce ar spune un fost securist. ..
Dar în ce spune George Tenet ai avea încredere?
Ieri la 11:54 · Îmi place · 1


Lazar Buricel Asa se intampla cand nu avem informatii,dar vorbim,emitem tot felul de pareri !Liviu Boghiu,daca tot folosesti internetul,cauta si vei gasi multe despre aceasta colaborare dintre CIA si KGB(si nu numai) !!!
Ieri la 12:36 · Îmi place


Lazar Buricel Si inca ceva,Liviu Boghiu:Vad ca pu prea stii ce inseamna "colaborator"!Mai citeste,"mai draga" !!!
Ieri la 12:38 · Îmi place


Liviu Bogoiu Lazar Buricel Am gasit ceva, dar nu mi s-a parut interesant. Poate imi dai si mie un link.
Ieri la 12:38 · Îmi place


Liviu Bogoiu Lazar Buricelhttp://ro.wikipedia.org/wiki/Virgil_M%C4%83gureanu "Măgureanu a devenit colaborator al Securității interne în februarie 1972 și a fost apoi încadrat în DIE cu grad de căpitan și numele conspirativ "Mihăilă Mihai" "


Virgil Măgureanu - Wikipedia
Virgil Măgureanu, născut Imre Asztalos,[1] (n. 19 martie 1941, Giurtelecu Hododului, comuna Hodod, județul Satu Mare) a fost primul director al Serviciului Român de Informații, în funcție în perioada 1990-1997.
RO.WIKIPEDIA.ORG
Ieri la 12:42 · Îmi place · Şterge previzualizarea


Horia Grancea ok cu Magureanu si colaborator e clar ...
Dar atentie .. Liviu Bogoiu, daca tu nu il crezi ce spune Magureanu sub pretextul ca ar fi securist ... de ce sa il crezi pe Pacepa... si ceea ce spune despre Magureanu ? In care securisti ai tu incredere ? si in care nu ai ? Dar in marturiile directorului CIA din perioada 89 ai crede ?
Ieri la 13:46 · Îmi place · 1


Horia Grancea la pagina 431 a cărţii de memorii a fostului director al CIA, George Tenet – ”At the center of the storm - My years at the CIA”.

”(…) Când a căzut Uniunea Sovietică şi Vestul a moştenit Europa de Est, ne-am propus să construim servicii de informaţii cu ceea era deja disponibil acolo. Exista o probabilitate mare ca aceste servicii să fie infiltrate de agenţi sovietici? Sigur. Era o probabilitate mare ca, în timp, să reuşim să-i eliminăm de acolo? Din nou, sigur. Ideea era că trebuia să ne asumăm nişte riscuri dacă vroiam ca guvernarea să funcţioneze…”
- este evidenta cooperarea la nivelul tarii noastre intre CIA si KGB imediat dupa 89 ?
- este evidenta tot odata anihilarea serviciilor NATIONALE de informatii...de care nu se mai aminteste nimic ? si faptul ca CIA a construit servicii de informatii la noi in tara folosind material KGB ?
- este evident ca asta nu poate fi decat urmarea unei intelegeri anterioare intre servicii ?
- ai auzit de Malta 89 ? cine a participat acolo si care au fost urmarile pentru tara noastra ?
Ieri la 14:00 · Editat · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Cine a zis ca am incredere in ei ? Parca vorbeai de turistii rusi de la revolutie, de CIA. Deci nu era vorba de ceea ce s-a intamplat dupa revolutie. Uniunea Sovietica a cazut dupa revolutia noastra. Romania oricum nu mai vroia orientarea catre est.
Ieri la 14:27 · Îmi place


Horia Grancea Chiar ca nu pricep nimic ...ia-le mai pe rand si mai argumentat.
Ceea ce s-a implantat DUPĂ revoluție este urmarea a ceea ce s-a intamplat in acele zile ... si asta e rezultatul unor intelegeri anterioare.
Mergând chiar inainte de Malta 89... pana la numirea lui Gorbaciov in funcție... toate sunt parte a unui plan de reîmpărțire a Europei care este azi in plina desfășurare.
Ieri la 14:33 · Editat · Îmi place


Horia Grancea Liviu Bogoiu de reuniunea cadrelor militare ale trataului de la Varsovia in martie 89 la Lacul Balaton ai auzit ceva ?
Din partea României a participat Victor Stanculescu ...
Ieri la 14:37 · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Am auzit de turisti rusi in momentul revolutiei. Dar oare facusera pact cu timisorenii pentru al da jos pe Ceausescu ? Poate cu CIA ? Mi se pare trasa de par idea. Sa fi dat vreun agent strain, ordine trupelor romane sa se traga ? Dar la Bucuresti ? Oare toti participantii la mitingul lui Ceausescu, sa-i fi lovit democratia subit la ordinele cuiva ?
Ieri la 14:38 · Îmi place


Horia Grancea E bine ca iti pui aceste intrebari ... dar am senzatia ca nu ai citit ce am scris ceva mai sus ... sa reiau ?
Ieri la 14:39 · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Dupa revolutie, oricat ar fi fost de mare implicarea agentilor straini, eu nu am vazut ceva care sa arate influenta lor.
Ieri la 14:40 · Îmi place


Horia Grancea De Nicolae Militaru ai auzit ? dar de cazul Trosca din fata MAPN din Drumul Taberei ?
Ieri la 14:42 · Îmi place


Horia Grancea Dar de unitatea Anti-KGB UM 0110 a DSS, ai auzit ceva ?
Ieri la 14:43 · Îmi place


Horia Grancea Tu ce crezi au discutat la Malta 89 Grobaciov cu Bush ?
Ieri la 14:46 · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Ca trageau unii in altii ? Da, stiu.
Ieri la 14:47 · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Daca tot mi-ai aruncat la fileu faza cu Malta 89, spune-mi si mie unde scrie ceva , care sa incrimineze SUA sau Rusia.
Ieri la 14:49 · Îmi place


Horia Grancea Doar atat ? credeam ca stii si cine erau unii ...si cine erau altii ...
Chiar nu imi dau seama daca chiar nu stii nimic despre toate astea sua doar te faci ... eu acord oricui prezumpția de bune intentii..
Ieri la 14:50 · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Poti sa dovedesti cu Malta 89 ?
Ieri la 14:52 · Îmi place


Horia Grancea Adica ti se pare corect ca liderii a doauu state sa decida soarta popoarelor din alte state fara sa ii intrebe ceva ? doar asta daca ar fi si tot ii incrimineaza ...nu crezi ?
Ieri la 14:52 · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Vreau dovada ca ei au decis soarta noastra.
Ieri la 14:53 · Îmi place


Horia Grancea Pe 18 decembrie 1989, preşedintele RSR Nicolae Ceauşescu primea o informare de la Securitate, întocmită numai pentru şeful statului de Serviciul de Cercetare Analiză şi Sinteză din Centrul de Informatică şi Documentare (CID – unitate a Departamentului Securităţii Statului). Istoricul Cristian Troncotă, pe vremea aceea tânăr locotenent în cadrul CID, a intrat în posesia acestei Note, împreună cu alte trei informări similare, dintre care una olografă, semnată de şeful Departamentului Securităţii Statului, general-colonel Iulian Vlad, când a primit dosarul de cadre al acestuia din urmă, spre arhivare, după arestarea sa survenită în 31 decembrie 1989, la ordinul lui Silviu Brucan. Cristian Troncotă a avut inspiraţia să xeroxeze aceste note, înainte de a le înainta, în original, Comisiei speciale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Conform afirmaţiilor sale, în prezent, nota de mai jos nu se mai găseşte în Arhiva Comisiei senatoriale în cauză. Conţinutul ei a fost valorificat însă în lucrarea lansată de Cristian Troncotă pe 17 decembrie a.c., “Duplicitarii – O istorie a Serviciilor de Informaţii şi Securitate ale regimului comunist din România. 1965-1989 (Editura Elion, 2014), în revista rezerviştilor DSS şi SRI, “Vitralii”, urmând să apară în facsimil, integral, în lucrarea coordonată de Victor Roncea şi col (r) Marian Rizea, “KGB-ul în Revoluţia Română – Mărturii şi Documente din Arhivele SRI, CNSAS, Senatului şi Instanţelor de judecată din România” (Editura Mica Valahie, 2015). Din acest Rezumat cu “informaţii mai deosebite din telegrame”, destinat doar ochilor lui Nicolae Ceauşescu, rezultă cât se poate de clar că atât Securitatea cât şi dictatorul ştiau precis ce va urma, încă de dinainte de 18 decembrie. Subliniem esenţa: “În perioada următoare, Guvernul Român va fi supus la presiuni psihologice în scopul înlocuirii lui cu altul, în care P.C.R. să nu mai aibă rolul conducător; U.R.S.S. şi Ungaria, prin intermediul radioteleviziunii vor incita populaţia Transilvaniei la revoltă împotriva guvernului de la Bucureşti; U.R.S.S. va acţiona pentru a obţine sprijin în România în direcţia „reactivării“ unor români care au studiat în Uniunea Sovietică şi simpatizează cursul politic din această ţară.”. Ceea ce s-a şi întamplat, întocmai, cu generalul Nicolae Militaru la conducerea Armatei şi Ion Iliescu şi Silviu Brucan la şefia FSN.
Ieri la 14:55 · Îmi place · 1


Horia Grancea

Ieri la 14:58 · Îmi place · 1


Horia Grancea ok ?

Ieri la 14:59 · Îmi place


Liviu Bogoiu Horia Grancea Acum vezi cine e rau intentionat ? Nu mi-ai raspuns la intrebare. Mi-ai dat rapoarte al securistilor care au tras in populatie. Terminat subiectul.
Ieri la 15:00 · Îmi place


Horia Grancea Mai clara dovada ca asta nu cred ca exista ... dar daca te ambictionezi sa te faci ca nu vezi si nu intelegi ... e problema ta personala...
Ieri la 15:02 · Îmi place


Horia Grancea Sa stii ca pe acelasi principiu as putea sa iti cer si eu dovada ca asa e cum spui tu ...tu ai avea vreo dovada ?
Ieri la 15:04 · Îmi place


Horia Grancea S-au referit liderii ce­lor două superputeri, explicit, la Ceauşescu ori România? Întervievaţi în diferite împrejurări, şi Gorbaciov, şi Bush au dat acelaşi diplomatic răs­puns: "Nu-mi amintesc". Cert este că anumite momentele ale întreve­derii n-au fost consemnate (fiind "între patru ochi") şi anumite pasaje înre­gistrate n-au fost făcute publice încă.
http://jurnalul.ro/.../intalnirea-dintre-bush-si...



Întâlnirea dintre Bush şi Gorbaciov: Axa Yalta – Malta, via Bucureşti

JURNALUL.RO
Ieri la 15:11 · Îmi place · Şterge previzualizarea


Horia Grancea Evident ca tu imi ceri dovezi directe a ceva ce nu a lasat in urma astfel de dovezi ...Totusi sunt din belsug dovezi indirecte ...respectiv FAPTE rezultate in urma acelor discutii ... iar faptele se vad usor de catre cei care vor sa le vada si care pot face in capul lor legaturi logice intre efecte si cauze ... cei care nu pot ... e problema lor personala ...
Ieri la 15:14 · Îmi place


Harry CZ Pentru Dl Liviu Bogoiu
http://www.ziartricolorul.ro/scuipati-aici-lacheul-lui.../
(Asztaloş = Tâmplaru)



SCUIPAŢI AICI! Lacheul lui Virgil Asztaloş Măgureanu, Cozmin Guşă, îl tot invită pe...
ZIARTRICOLORUL.RO
Ieri la 18:37 · Editat · Nu-mi mai place · 1 · Şterge previzualizarea


Andrei A. Andrei Daca au participat si Rusii, cum se face ca azi au baze in Romania Americanii? In Donbass lucreaza si Rusii dar nu am auzit sa fie vreo baza Americana pe acolo.... se tot vorbeste ca Rusii s-au oferit sa ne ajute si unii de la noi AU REFUZAT; nimeni insa nu ne spune IMPOTRIVA CUI a fost oferit ajutorul.
Ieri la 18:38 · Editat · Îmi place


Liviu Bogoiu Harry CZ M-ai emotionat pana la lacrimi.
Ieri la 18:56 · Îmi place · 1


Horia Grancea Liviu Bogoiu și Andrei A. Andrei
Dar ce am scris eu se vede ?
Ieri la 19:03 · Îmi place


Lazar Buricel Liviu Bogoiu:Ce urmaresti?Daca nu crezi nimic din ce ti se pune in fata,ori nu stii absolut nimic despre serviciile de informatii,ori esti un provocator!!!
Ieri la 19:11 · Îmi place


Horia Grancea Andrei. .. ai auzit de războiul rece? Cine l a câștigat ?
Ieri la 19:14 · Îmi place


Andrei A. Andrei Razboiul rece l-a castigat finanta internationala. Mai precis, exact in momentul in care fascismul militar a fost infrant, fascismul economic a castigat. Comunismul a cazut pentru ca a considerat burta deasupra ideilor. Capitalismul este in coma pentru ca este definitia nedreptatii.
Ieri la 19:18 · Îmi place


Andrei A. Andrei @Horia Democratie, dreptate si libertate sunt notiuni diferite. Noi am vrut LIBERTATE si ni s-a bagat pe gat DEMOCRATIE. Problema reala este ca democratia NU produce calitate si, mai rau , NU are loc, in ideologia ei, pentru calitate.
Ieri la 19:20 · Îmi place


Horia Grancea La Malta s a făcut o noua împărțire a zonelor de influență
Apoi americanii nu au mai respectat acordul.
Ieri la 19:22 · Îmi place


Iliescu Mariana Ramanem tot "zala" de la lant.
Ieri la 19:27 · Îmi place


Andrei A. Andrei @Horia O discutie despre dovezi este absolut irelevanta. Numai niste amatori ar fi lasat in urma dovezi. Pe de alta parte, poti vedea ca Maidanul din Ucraina este la indigo "revolutia" noastra, cu exceptia faptului ca acolo presedintele a putut fi extras in viata. Ce face fiecare, vezi si singur. In plus, implicarea Federatiei Ruse In Crimea si in Donbass a fost strict DUPA AFLAREA OPTIUNILOR POPULATIEI. Si pe noi Rusii ne-au "intrebat" dar raspunsul a fost - NU. Populatia Romaniei NU dorea socialism, populatia Romaniei a dorit Coca-Cola si masini straine.
Ieri la 19:30 · Îmi place


Nicolae Badea Haideti sa lansam un subiect concret: Ce se mai poate face pentru Romania?
Ieri la 19:30 · Îmi place


Andrei A. Andrei @Nicolae Nimic - fara suportul poporului si ORICE daca poporul se trezeste.
Ieri la 19:33 · Nu-mi mai place · 1


Liviu Bogoiu Lazar Buricel Daca ai fi in locul securistilor "care au tras in oameni" , nu crezi ca ar fi cazul sa-ti faci si niste hartii care sa te scoata nevinovat ? Te intreb: Ce dovezi au romanii , cand probabil cele mai importante chestiuni legate de Romania la Malta sau discutat doar intre presedinti ? Ce motiv ar avea o institutie ca securitatea sa omoare instant oameni nevinovati, stiind ca printre ei s-ar putea sa fie si agenti straini ? Sa fi fost cumva planul : sa-i seceram pe toti, dupa care vedem cine este agent strain ? Vad oameni care posteaza fara sa gandeasca. Din acest motiv m-am decis sa ma separ de acest grup.
Ieri la 19:34 · Nu-mi mai place · 1


Nicolae Badea Poporul nu exista. Privit in ansamblu, poporul este doar o multime de idei care in functie de gradul de convergenta a lor are o directie de dezvoltare sau se ineaca in propriile-i valuri
Ieri la 19:38 · Îmi place


Lazar Buricel Liviu Bogoiu;"DBCB" !!
Ieri la 19:38 · Îmi place · 1


Andrei A. Andrei Poporul exista. Este instrumentul care a demolat vechile oranduiri de atatea ori. Planul pentru o noua lume poate fi facut undeva dar demolarea la Revolutie o face poporul.
Ieri la 19:40 · Îmi place


Harry CZ Domnule Bogoiu, m-ati emoționat pana la lacrimi ...
Ieri la 19:43 · Îmi place


Nicolae Badea @andrei Puteti spune ca in '89 ceea ce s-a intamplat este dorinta poporului? Cine a facut aceasta statistica? Cati au fost cei indecisi, cati din cei care au ajuns la conducere nu au avut niciun motiv strict personal existential, care a fost platforma program a poporului, unde a fost capacitatea de autoorganizare a poporului ...?
Ieri la 19:47 · Îmi place


Horia Grancea Andrei A. Andrei nu avem decât doua alternative democrație și dictatura care o fi mai buna tu ce crezi?
Ieri la 20:13 · Îmi place


Horia Grancea Liviu Bogoiu spune ...
Vad oameni care posteaza fara sa gandeasca. Din acest motiv m-am decis sa ma separ de acest grup.
- Cei care vor sa ramana in acest grup nu trebuie sa se fastaceasca la prima controversa ... ci trebuie sa stie sa lupte pentru ideile in care cred ...altfel e doar trancaneala inutila
Ramai cu bine Liviu Bogoiu !
23 de ore · Îmi place · 1


Nicolae Badea
23 de ore · Îmi place · 1


Nicolae Badea Subiectul s-a pierdut in ceata la fel ca si poporul
23 de ore · Îmi place · 1


Horia Grancea Pe acest grup comentariile sunt mai importante ca articolele postate
si derapajul de la subiect nu deranjeaza decat daca este de prost gust...altfel derapajul poate fi mai interesant decat articolul in sine
22 de ore · Îmi place


Horia Grancea si sa nu uitam ca postarile si comentariile ajuta doar sa ne cunoastem intre noi ...dar nu sunt scopul in sine al acestui grup.
Scopul este formare unei Miscari reale in afara de facebook !
22 de ore · Îmi place

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu