duminică, 8 februarie 2015

Peste 5 milioane de romani ramasi pe drumuri


Astăzi când peste 5 milioane de oameni au rămas pe drumuri si au fost nevoiți sa isi părăsească familia si copiii ca sa facă cele mai josnice munci in occident, când peste 1000 de obiective economice au fost distuse si altele vandute pe nimic astfel încât profitul lor se scurge in afara prin firme off shore...
De la ce nivel economic a plecat Romania dupa 44 si unde a ajuns in 20 de ani (nu uita si datoria de razboi) ?
De la ce nivel am plecat in 89 ? si cu ce datorii ? si unde suntem azi ? cu 5 milioane de oameni activi fugiți de foame din țară, cu sistemul sanitar distrus cu învățământul distrus si cu cea mai mare rata de analfabeți din UE ! cu o populație îmbătrânită si un galopant declin demografic, cu un raport salariat pensionari total dezechilibrat si fiind necesare împrumuturi pentru a nu intra in incapacitate de plata... cum se va plăti actuala datorie fără producție ?
Chiar nu sunt destule motive de ingrijorare ? situatia in sine e dramatica, nu mai e nevoie sa dramatizez eu nimic!
... Eu aici nu discut nici de situatia mea ci doar de situația tarii ...si fac asta imi pasa si pentru ca ma doare. Unii oameni pot fi fericiți dacă au ce băga in gura ca pentru când altii mor de foame in jur ...eu nu pot, îmi sta in gat si îmi vine sa urlu !
... da, toti avem acum libertatea de a urla precum câinii la luna ... dar fără nicio șansa de a putea schimba ceva concret ... e o situație mai grea ca cea din dictatura ... e doar o iluzie a libertății de exprimare ... care e dusa in derizoriu ...la ce ajuta sa vorbești dacă nu te asculta nimeni ? daca toate mijloacele de comuniare in masa sunt confiscate, iar libertatea de pe net este lasata ca supapa de refulare pentru nebuni ca mine si ca altii ... fii sigur ca daca o intitativa politica noua, pornita de jos ar prinde ceva chiag, imediat ar intra in colimatorul media si va fi discreditata in fel si chip:
- altii care vor la putere! ...extremiști ... dezaxați ...hipsteri.. drogați ... etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu