joi, 5 februarie 2015

Obiective Curente

Într-o lume care promovează tot mai agresiv valorile si drepturile diverselor minorități 
Noi promovam valorile si drepturile majorității românești:
familia, tradițiile, credința, cultura si interesul național.
Acesta este obiectivul nostru !
Grupul se adresează acelora care, oriunde s-ar afla :
cred ca isi pot iubi țara si neamul fără sa urască alte neamuri sau etnii. (de aceea, fac un apel, sa lasati la intrarea in grup ura si resentimentele)
- simt romanește
- doresc sa conserve si sa promoveze specificul național

Grupul isi propune următoarele:
- Crearea unei rețele la nivel național de oameni care împărtășesc o serie de valori comune si care lupta pentru impunerea lor 
- In prima etapa ar trebui ca fiecare sa caute alti membrii animați de aceleași idealuri puterea noastră sa in valoarea fiecărui membru si in numărul acestora. 
- Indiferent de ritmul in care va creste numărul membrilor, cel mai important este ca intre noi sa se dezvolte relații de prietenie, întrajutorare, sa fim nu doar ca membrii unui grup ci ca membrii aceleiași familii.
Grupul NU are nicio legatura cu niciunul din partidele politice existente si cu nici un ONG din tara si nici din afara.
 Nu primeste bani si nu promoveaza partide sau ONG-uri.
Daca vom putea forma aici un grup de prieteni adevarati care impartasesc valori comune
  un prim obiectiv va fi atins ! 

Promovam:
- Valoarea
- Interesul național
- Dezvoltarea unei societăți normale 
- Coexistenta pașnică intre grupurile etnice si majoritatea româneasca
- Respectarea si conservarea identității culturale atât ale minorităților etnice cat si a majorității românești

Combatem:
- Ura 
- Agresivitatea si violenta
- Ignoranta
- Saracia
- Dezbinarea
- Manipularea 
- Distorsionarea adevărului istoric cu privire la momente importante din viata poporului nostruNe delimitam de acel segment al societății civile subvenționate de cercuri de interese din afara tarii.

Poziția fata de legi si autorități:
Respectam legile tarii si autoritățile statului în măsura in care si ele ne respecta drepturile si libertățileSuntem împotriva acțiunilor în forță care pot destabiliza ordinea publica si pot crea un avantaj intereselor străine. Daca se va recurge la acțiuni de protest acesta vor fi exclusiv de tip non-violent, minuțios organizate si controlate pentru a nu putea degenera si a nu fi compromise prin infiltrare.

Poziția fata de BOR si alte culte
Promovam libertatea de credința si de conștiință.
Combatem in aceeași măsură propaganda ateista cât si propaganda religioasa.
Combatem atacurile mediatice contra bisericii, dacă cei din conducerea cultelor încalcă legile sa răspundă in fata justiției dar aceste incidente sa nu fie transformate mediatic in instrumente de propaganda ateista.

Poziția fata de UE si NATO:
Dorim rămânerea in UE si NATO atât timp cât nu ne sunt impuse măsuri ce contravin interesului național.
Dorim întărirea capacității de apărare a tarii atât pe linia militara cât si pe linia serviciilor secrete, toate fiind puse exclusiv in slujba cetățeanilor României si cu respectarea libertaților fundamentale prevăzute in Constituție.-----------
NOTA
Eu nu vreau sa schimb pe nimeni si nici sa unesc pe nimeni cu nimeni ...
Tot ce doresc este sa ofer un cadru de discuție celor care au deja anumite convingeri
si sa permit sa se cunoască intre ei oameni cu convingeri similare... atâta tot. 
Daca intre cei care se cunosc aici pot apare si relații de prietenie adevărată nu doar o bifa pe facebook, consider ca grupul isi atinge scopul. 
  • Cacoveanu Claudiu ...apologia identarismului sau criza identitara? Ca n'am priceput! Ma gandesc ca agresivitatea drepturilor fundamentate pe valori etnic identitare nu sunt de ordin rational, ci ele sunt doar consecinte ale trairilor emotive arhaice, de ura si dispret si disperare. Iar prin aceasta prisma conceptul in sinea lui, sufera modificari. E dificil sa mai creezi azi o supra constinta identitara nationala, apeland la afinitati identitare care au la baza aceasta emotie arhaica de traire a sensului identitar.
  • Horia Grancea Nu cred ca este utila cuiva o lauda exagerată a valorilor naționale ci doar afirmarea și conservarea valorilor reale atât din trecut cât și din prezent. 
    Nu știu de ce mai amesteci ura în ecuație când am spus din preambul ca mă adresez doar celor care cred ca își pot iubi țara și neamul fără sa urască alte neamuri sau etnii.
  • Horia Grancea Nu îmi propun sa creez azi o conștiința identitară la cei care nu o au. Ci doar sa ofer celor care au așa ceva sansa de a se cunoaște și eventual de a acționa împreună.
  • Cacoveanu Claudiu Pentru ca suntem oarecum intr-un soc identitar... De aia... Daca nu eram , pentru ce ai mai creat acest grup? Pentru lucruri identitare stiute deja, sau pentru cele pe credem ca le stim? Sau pentru apologia valorilor identitare nedescoperite inca? Ura este o emotie care exacerbeaza...identarismul valorilor noastre cand comparam existenta noastra din acest spatiu. Cat despre puncte comune, valoric vorbind, e greu de realizat asa ceva.... Trebuie sa aduci in acelas punct comun si pe manelisti, si pe afono, si pe celelalte caractere pentru a se vedea ce au in comun, si deabia dupa aceea facut un plan de actiune care sa corespunda cui? Poporului? Identarismul romanesc , in prezent , este un soc, draga Horia! Si Caragiale, Eminescu, Eliade, Cioran sau Brancusi au studiat la Paris, Viena sau Berlin. Ma intreb atunci, pentru poporul asta, unde sau amestecat esentele de tot in fanariotismul gandirii arhaice am ramas? Sigur, manipularea este de vina, imi vei spune... Atunci inseamna ca pana si valorile noastre sunt manipulate si amalgamate creand un altfel si mai nou interes national... Nu stiu daca este fatalism sau resemnare, insa trendul acuma nu il mai constituie valoarea in sine ci doar interesul manifestat pentru ea in sensul profitului si al profitorilor... Mi se pare ca Eminescu, care este carte nostra de identitate in lumea asta, este atat de manipulat si de catre cei buni si de catre cei rai, incat i-am pirdut sensul adevaratei sale valori transformandu-l intr-un subiect monden catavencian de tribuna...
  • Horia Grancea Manelele corespund altor coordonate etnice. Romanii știu sa se distreze și cu muzica grecească și italiană și chiar rusă așa ca nu trebui sa ne mire nici muzica arăbească sau țigănească dar nicio nunta nu e nuntă fără o horă tradițională la care mai vezi câte o bătrână cu bastonul în mână tropaind ușor lângă masă și cu o lacrimă în ochi.
  • Cacoveanu Claudiu ...illo tempore, asa era! Acum coordonata este surogatul originalitatii, din pacate...
  • Horia Grancea Romanii au ura în fire ci toleranța și valorile creștine.
  • Cacoveanu Claudiu Sigur ca da.... Si e tot mai acuta, atat toleranta cat si valoarea crestina, nu neaparat valoric, cat numeric....
  • Horia Grancea Vorbesc din experiență directă nu din imaginație... cu privire la nunti.
    În timpurile mitice descrise de Eliade nu era o asa mare diversitate muzicală. Hai sa lăsăm manelele acolo unde le e locul la periferia celor care nu aparțin nici culturii rurale și nici celei urbane. Este un fenomen marginal și nu merita prea multa atenție. O vorba latineasca dragă ție spune sa îi ignoram pe ignoranți.
  • Cacoveanu Claudiu ...manipulat mai esti! Nu te-ai prins ca folosesc maneau si Guta doar in sensul cel mai peiorativ pentru a descrie mizeria culturala si decadenta societatii nostre spre kitciuri? Asta nu inseamna ca dintre manelisti nu sunt si romani! Sunt, si multi! Dar ca gen muzical maneau este si ea o creatie culturala care oglindeste imaginea , la un momendat, a unei societati. Si adeptii ei , nu? Nu ai cum sa-i ignori ca sunt peste tot, pe strada, in scoli, in mijloacele media... Ignora si tu manipularea si nu mai lupta atat imotriva ei! Poti? Dar, nu uita, gusturile nu au apropriatiune nici macar prin discutiune. Asa ca, maneau se aude din Spania pana in Germania si mai departe... Daca a ajuns si in Rusia! In fine... Florin Salam este un model educational pentru multi tineri in ziua de azi! Poti ignora asta? Draga Horia, asta este realitate, nu imaginatie... Imaginatia este pentru nationalisti...
  • Horia Grancea Eu nu știu alta cale de a combate maneaua și prostul gust în afară de a promova valorile autentice. Lupta cu manipularea este altceva acolo e vorba de mesaje care sunt altceva decât par sa fie. Maneaua e manea de la primul acord. Nu am ce combate la ea ar fi o pierdere de timp.
  • Cacoveanu Claudiu Maneaua nu este prost gust, este doar un gen muzical... Unde promovezi, pe FB? Toti promovam cate ceva pe FB!
  • MMarius MMatei FB, e cel mai ieftin mijloc de propaganda:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu