joi, 5 februarie 2015

Istorie furată


Am intilnit la multa lume conceptia ca sa nu ne mai plingem,ca nu din cauza altora ne merge noua prost ci exclusiv din cauza noastra ... ca avem tot felul de defecte si metehne ... cei care ginesc asa ... ca nu ne vrea nimeni din afara raul cum isi explica cele ce urmeaza ?

E vorba de lucrari istorice in care se vorbea despre istoria poporului nostru si care au disparut ... au ramas doar referinte despre ele.

- „Dacia”, jurnalul împăratului Caius Ulpius Traianus, s-a pierdut;
- „Getica”, o lucrare scrisă de Criton, medicul personal al lui Traian, a avut aceeaşi soartă;
- „Istoria geţilor”, scrisă de prelatul-filozof Dios Chrysostamos, s-a pierdut într-un mod cu totul ilogic pentru un filozof de asemenea talie, numit şi Ioan Gură de Aur.
- „Getica”, o lucrare de sinteză a lui Dios Cassius Coceianus, nepotul filozofului menţionat mai sus, a avut aceeaşi soartă.
- Alexandrianul Appianus, istoric grec, a scris o impresionantă lucrare în 24 de volume, numită „Istoria Romanilor”. Un lucru foarte curios: s-a pierdut doar volumul al XIII-lea, în care se relata amănunţit chiar cuceririle romane în Dacia.
- Caninius a scris în versuri istoria expediţiei lui Traian. S-a pierdut!
- Plutarh a scris o biografie a lui Traian pierdută fără urmă.
- Ammianus Marcellinus a scris 31 de cărţi în care tratează istoria romană de la împăratul Nerva până la Valens. Şi din acestea au dispărut doar primele 13, cele care tratau istoria cuprinsă între anii 96 până la 350. Tocmai cele care vorbeau despre Dacia.
- Apollodor din Damasc, celebrul arhitect, a descris detaliat construcţia podului peste Dunăre într-o carte. A dispărut.
- Opera marelui Ovidiu, exilat la Tomis, a rămas aproape intactă, cu excepţia poeziilor scrise în limba geţilor. Care au dispărut!
- Martin Opitz, reprezentant al literaturii germane, numit de către Mihai Ibaşcu „cel mai de seamă poet al veacului său”, a sosit în Transilvania la invitaţia principelui Gabriel Bethlen. Timp de 12 ani a adunat material pentru lucrarea „Dacia antiqua”, inclusiv colindând ţinuturile transilvane. În anul 1639 moare răpus de ciumă la Danzig, iar manuscrisul său a dispărut în condiţii suspecte!

- După ce Bogdan Petriceicu Haşdeu a dovedit existenţa unui substrat dacic al limbii române, s-a s-a încercat discreditarea sa morală şi ştiinţifică. Chiar de către latiniştii români. Pentru ca lucrarea sa „Mitologia dacilor”, să dispară.
- Nici siturile nu au fost cruţate. Munţii Orăştie au fost sistematic prădaţi şi jefuiţi de tezaurele lor istorice, mărturii ale unei civilizaţii şi culturi geto-dacice de nepreţuit. Începutul l-au făcut romanii. „În Evul Mediu, Regii Ungariei şi Austriei, Matei Corvin şi Carol al VI-lea, au organizat pe Mureş, şi pe Dunăre, interminabile convoaie de transport cu relicve arheologice destinate pierzării spre Budapesta şi Viena.
- În luna septembrie a anului 1832 arheologul J. Ackner a descoperit la Sarmisegetusa o foarte frumoasă, interesantă, dar şi extrem de reprezentativă piesă arheologică: „Victoria dacică” înconjurată de genii, un mozaic care, printre altele, avea ornamente vegetale încrustate cu misterioase simboluri, care înconjurau un înscris tainic, rămas nedescifrat. Această relicvă, atât de preţioasă pentru neamul nostru, a dispărut fără urmă. Întrebat în epocă, arheologul maghir E. Ballum a declarat că ştie unde se află acest mozaic, dar „nu poate divulga adevărul din motive politice”
- Nu multe persoane cunosc că pe Insula Şerpilor, în secolul al XIX-lea, se găseau ruinele unui imens templu antic închinat lui Apollo. Practic, au fost demolate complet şi transportate la Moscova, unde au dispărut.

Şi geografiile care descriau teritoriile dacice au dispărut
- Marele Strabon a scris o carte despre Tracia şi Dacia, care a dispărut.
- „Marele geograf Marin din Tyr descrisese în amănunţime teritoriile locuite de geţi şi daci, dar lucrarea sa nu a ajuns până la noi, decât într-o palidă măsură, prin intermediul unei prezentări făcute de Ptolemeu”
- Din hărţile antice nu s-a păstrat nici una care să înfăţişeze Dacia veche. În schimb, lucru foarte curios, s-au păstrat cele care reprezintă Dacia de după cucerire.

Cum vi se pare ? pura intimplare ?
 • Cacoveanu Claudiu ...ca roman , ma socotesc buricul pamantului!( P. Tutea)
 • Horia Grancea Uneori complexul de superioritate vine din dorința de a echilibra complexele de inferioritate ale altora induse printr o abila manipulare
 • Cacoveanu Claudiu ...uneori, si in cazul nostru!
 • Cacoveanu Claudiu Oare dacismul este tot un fel de nationalism? Un nationalism furat... Insamna ca Iorga ne-o manipulat cu Bizantu' domniei sale... Nu mai conteaza , acum suntem europeni mandrii de structurile euro-atlantice. Pericolul dacismului este acela ca , ideologic, ne-ar apropia de slavismul neoortodox de factura panrusesca, iar latinismul ne duce si mai departe in ideea de europenizare a valorilor noastre nationale si suveran-istorice. Mai stie D-zo... Eu zic sa emigram cu totii la ...sate! O intoarcere la arhaismul primordial de care vorbea Eliade! Macar acum, cand nu mai stim ce ne dezbina sau ce ne mai uneste. Si DNA-ul, daca vrea, poate uni o tara...sau nu. Depinde pe a carui baricada perceptibila ne aflam! Eu ma declar...ardelean european cu identitate multiculturala, ase cum i place lu' Gherman sa spuie! Nicio societate nu-i buna, doar aceea imaginata de fiecare dintre noi! Dar intrebarea ramane. De ce ni sa furat dacismul?
 • Cacoveanu Claudiu Draga Horia, imi permit sa fac o paralela! Tu esti ca manelistii, peste tot vad numai dusmani in cantecele lor. Asa si tu, vezi numa' manipulari peste tot! 
 • Horia Grancea Unii oameni vad diverse figuri in pietricelele de mozaic
  sau pe un perete stricat de umezeala sau pe scoarta copacilor
  abilitatea creierului de a vedea forme acolo unde ele sunt doar sugerate de jocul intamplarii ( are si o denumire in psihologie PAREI
  DOLIA ) Ei bine a vedea un chip acolo unde el nu este s-a dovedit o chestie utila in procesul evolutiei si a fost fiixata
  Cel care observa primul tigul printre frunzele tufisului avea mai multe sanse sa scape . Iar daca vedea un tigru unde nu era nu ii dauna cu nimic. Asa ca este preferabil sa vezi pericolul chiar unde nu este decat sa fie si sa te ia prin surprindere ... raman dator cu termenul dar revin cu completarea.
 • Cacoveanu Claudiu Tare manipulat mai esti...de ai ajuns sa gasesti si sa cauti intelesuri in pietrele de mozaic! 
 • Cacoveanu Claudiu Eu mai nou le caut in borduri... Cine stie? 
 • Horia Grancea Daca toate cele de mai sus nu reprezinta dovezi ale unei actiuni concertate ci doar o pura cioncidenta inseamna ca Legile probabilitatii ar trebui schimbate.
 • Horia Grancea http://www.descopera.org/pareidolia/
  Pareidolia este un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare gresita, acesta consta in perceperea...
  DESCOPERA.ORG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu