joi, 5 februarie 2015

Ce ne dezbina ?

Poate prima referinta istorica despre poporul nostru si cea mai cunoscuta, ii apartine lui Herodot: 
"Geţii (cărora romanii le vor spune daci) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci". "După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt". "Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi".
  - inca de atunci a fost observata o trasatura caracteritica noua, lipsa de unitate.
 Odata cu formarea acestui grup am constatat ca si romanii din afara tarii sunt lafel de dezbinati ca si cei din tara, pe o serie de motive pe care inca nu le cunosc si nu le inteleg.

NU imi propun cu acest grup sa rezov nici problema dezbinarii romanilor din tara si cu atat mai putin a celor de afara. Tot ce imi doresc este doar sa contribui la intelegera problemelor si a motivelor acestei dezbinari.
Dar motivul dezbinarii nu este tema principala a grupului ci doar una secundara.
Tema de baza ramane conservarea si promovarea identitatii romanesti.
Am încercat sa fac o lista cu ideile care ne dezbina in pro si contra sau motivele principale pentru care țara merge prost, poate ma ajutati sa o completez cu alte idei.
  • Monarhia (pro sau contra)
  • Republica pe trei directii prezidențiala, semiprezidențială sau parlamentara
  • Biserica Ortodoxa Romana (pro sau contra sau ca e prea bogata, nu plătește impozite...etc)
  • Serviciile secrete în general și securitatea în special 
  • Un partidele si ideologiile* acestora 
  • partidele si clasa politica în general ca e corupta si ar trebui desființata 
  • Parlamentul ca e prea asa sau pe dincolo
  • Iliescu, minerii... Constantinescu sau Băsescu
  • Învățământul și în special profesorii ca dau meditații si iau mita
  • Sănătatea și doctorii in special ca iau mita
  • Pensionarii ca votează aiurea (si ocupa transportul in comun)
  • Cei plecați din țara (ca au învățat pe banii poporului și lucrează pentru alții)
  • Noi toți în general pentru ca suntem (cu mici excepții) inculți, indolenți, maneliști, egoiști... etc. 
  • Si la asta se adaugă mereu alte motive de dispute pro si contra pe constituție, regiuni, căsătoriile gay, gazele de șist, Rosia Montana.
  • Ca si cum lista de lai sus nu era deajuns mijloacele de informare la ordinul stapanilor lor au mai gasit un motiv de dezbinare a societatii, CAINII VAGABONZI acum trebuie sa fim divizati pe crtterii aiurea: ce iubim copii? sau cainii ? (ambele fiind exclus)  si daca iubim copii obligatoriu ucidem cainii ... ca altfel nu se poate dupa mintea manipaltorilor nostrii ...

Senzația mea este ca toate aceste concepții ne sunt induse printr-o abila manipulare prin media prin zvonuri, si chiar printr-o serie de bancuri larg răspândite.

Întrebarea importanta e alta, cine ne vrea dezbinați ? 
Cine vrea sa fim o tara slaba ca economie, ca armata si ca servicii ?
Ca sa fiu si mai explicit:
- pe cine deranjează un stat puternic la hotarele sale ?
- ce grupuri de interese doresc sa fim o prada ușoară ? 
Din păcate mulți din cei care se înverșunează în a găsi raul suprem fie in una fie in alta sunt oameni de buna credință care cred că luptând pentru o idee sau alta fac bine țării la modul cel mai sincer.

* Ideologiile le-am adaugat la sugestia lui Claudiu Cacoveanu si are dreptate... 
  • Simonei Avram şi Rodicăi Cruceanu le place asta.

  • Cacoveanu Claudiu De cate ori nu ai pus intrebarea asta! Mai mult de o gramada ne dezbina, mai mult sau mai putin si lucruri pe care le constientizam... Da , nu te mai intreb ce te-am intrebat acum aproape un an... Vine de la sine...
    2 Februarie la 14:14 · Îmi place


    Horia Grancea Da ... pot sa constat ca pana si căutarea motivului dezbinarii ... e motiv de dezbinare, pentru ca unii cred ca dezbinarea este in structura noastra interna ...ca nu poti fi roman daca nu traiesti in dezbinare.
    Altii care cred ca motivul dezbinării este unul extern si indus noua tocmai pentru a ne diviza si a ne slabi.
    Iar cele doua tabere sunt iremediabil ...DEZBINATE !
    2 Februarie la 16:36 · Editat · Îmi place · 1


    Cacoveanu Claudiu ...
    2 Februarie la 19:29 · Îmi place


    Alex Mar Eu cred ca pornim gresit...nu mai bine numaram ce ne uneste?
    3 Februarie la 03:12 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Nu. Prima data tre sa vedem ce ne dezbina, si pe urma ce ne mai leaga... Asa am zis si eu cu ceva vreme in urma iar dragul de Horia o spus invers... Logica domniei sale i ...logica!
    3 Februarie la 09:49 · Îmi place · 1


    Simona Avram dezbinarea in afara tarii e o copie la indigou ale acelorasi motive.....simpatii politice....pareri aferente....nepasare...si......
    3 Februarie la 11:36 · Îmi place


    Horia Grancea Logica era următoarea
    După ce facem un inventar al motivelor care ne dezbina
    Poate vom constata cât sunt ele de multe dar și de mărunte în fața interesului național.
    3 Februarie la 12:12 · Îmi place


    Horia Grancea Se impune acum o precizare cu privire la interesul național. Mă refer la sensul real al termenului. Partidele și oamenii politici de după 89 au reușit sa compromită toate cuvintele pe care le au folosit apoi sa fuga pana și ei de acele sintagme cum ar fi frontul salvării naționale. Cei din psd confisca acum sintagma mândrii ca suntem romani. .. Cei care nu sunt cu psd ce mai sunt ?... și uite așa apar dacii și. .. romanii psd ca în jocurile din copilărie.
    La fel și cu interesul național proclamat de sri în numele căruia ataca tocmai interesul național. Și nici identitatea românească nu este scutita de interpretări abuzive.
    3 Februarie la 12:44 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu ...fatalismul mioritic al getilor trebuia tratat cu drujba. Burebista la tratat doar cu sica, iar noi, acum, il tratam cu UE si...mai sunt cateva.
    3 Februarie la 13:53 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Sunt chestiuni care ne dezbina de ordin subiectiv si obiectiv. Cred ca ne dezbina plictisul ontologic. Depinde ce vrem de la viata - cariera, bani, familie reusita, nationalism, iubire sau ura. Pana la urma toate acestea devin un amalgam de emotii mai mult sau mai putin arhaice. Obisnuinta lor cat si ignorarea lor sunt constante care ne unesc sau leaga pe mai departe. Toate pe un fond de cultura educationala primit sau generat de catre cei din jurul nostru. Chiar daca am gasi raspunsul la ultimele intrebari( din postare) pe unii ar putea sa-i lase indiferenti sau ignoranti si asta datorita firii umane. Nu toti suntem eroi sau lasi, ori buni sau perfizi. Lungimea de unda , chiar daca avem interese comune, ar putea sa nu rezoneze in aceeasi banda si asta pentru ca modul de privire si abordatiune a chestiunilor nu este unul si acelas la toti oamenii. Manipularea este o chestiune sui generis, care la urma urmelor tine de individ nu de ce crede sau nu crede o comunitate. Insa spiritul de turma va avea intotdeauna castig de cauza, asta doarece majoritatea castiga minoritatea in plan obiectiv. Tendintele actuale de romanism, dacism, reptilianism mai nou de neolegionarism nu sunt curente care releva o criza identitara neaparat sub aspect moral. Ele releva reminescente sau luari de pozitie in lupta dintre o doctrina politica sau alta care se vrea a castiga puterea, transformand-o intr-un miraj asupra maselor. Ea este o criza sociala, economica, de subterfugiu confortabil nu in gasirea sensului dogmelor, ci in continua sete de reafirmare a eului nostru. Este o criza a liberului arbitru care nesocoteste insasi limita si puterea libertatii in sine. Spun doar faptul ca, cu cat componenta economica a unei societati este mai dezvoltata, cu atat nationalismele devin mai desuete ca si afirmatiune in cautarea lor de rabufnire identitara. Iar asta nu mai tine neaparat de valori comune, ci de faptul cum pricepem fiecare aceste valori, ca sa le oferim ulterior un sens comun patrimonial util pentru noi ca si societate.
    3 Februarie la 14:25 · Îmi place


    Alex Mar Si daca ne dezbina sa zicem faptul ca unii sunt de extrema stanga altii de stanga altii de dreapta altii de extrema dreapta Ce-am Rezolvat cu Asta? La ce ne-ajuta sa zicem lucrul asta care nu e prea greu de detectat?
    3 Februarie la 14:29 · Îmi place · 1


    Cacoveanu Claudiu Habar n-am ce vrei sa zaci!
    3 Februarie la 14:30 · Îmi place


    Alex Mar Vreau sa zic ca nu exista nimic constructiv ...daca unul e de extrema stanga sau de extrema dreapta sau de stanga sau de dreapta cu greu mai schimbi credinta omului, la fel ca si cea religioasa fie ca e ateu fie ca e ortodox sau pocait etc...Si-atunci? De ce sa enumeram lucrurile astea in loc sa le consideram ca un DAT si sa vedem ca din grupurile dezbinate 80% o duc rau etc...
    3 Februarie la 14:34 · Îmi place


    Alex Mar sunt probleme cu care toata lumea e de acord...acelea trebuie cautate si enumerate
    3 Februarie la 14:34 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu ...nimic nu avem dat, doar libertatea de a achiesa la ele sau nu. Nu te nasti de stanga sau de dreapta. Pe mine personal, nu ma afecteaza ca eu sunt de dreapta si tu estima rog, sa zicem adeptul democratiei directe, cata vreme rezonam la patrimoniul pe care il avem ca si identitate, si incercam nu sa schimbam lumea , ci doar sa incercam sa o lasam putin mai buna de cat am gast-o la nascare. Pe tine te deranjeaza faptul ca eu sunt liberal? Pe mine nu ma deranjeaza ca tu esti adeptul DD.
    3 Februarie la 14:38 · Îmi place


    Horia Grancea Cacoveanu Claudiu, mi-a placut tonul postarii tale, nu de ton vreu sa ma le ci doar de un singur aspect, cel in care spui...
    ...doar faptul ca, cu cat componenta economica a unei societati este mai dezvoltata, cu atat nationalismele devin mai desuete ca si afirmatiune in cautarea lor de rabufnire identitara.
    Ce parere ai de patriotismul american ? o natie de stransura dar care se stradiersc sa simta americaneste sa fie mandrii de asta si de drapelul lor ? oare tot de la nivelul scazut de trai li se trage?
    3 Februarie la 14:41 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu ...asadar daca tonul era o problema se pare ca am rezonat-o prin rezolvatiune, pentru ca stiam ca te sucareste. Asta pot sa o inteleg! Insa chestia cu americanismele eu o vad putin altfel.... Natiunea americana exista doar in filmele americane. Patriotismul american este unul creat artificial, politic. De exemplu, republicanii sunt mai nationalisti , din punct de vedere federal, decat democratii. Nationalismul nostru este unul de tip identitar, al lor este conceput politic , pe baze economice. Insa, sistemul la ei functioneaza, la noi este nationalizat in diferite forme si turnuri economice. Ca este imixtionat de unii sau de altii dovada o fac curentele aparute si in state si la noi. Si da, patriotismul american exista si se manifesta intr-un sens pe care noi il percepem la modul cel mai clasic, adica vetust al notiunii.
    3 Februarie la 14:50 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Din punctul meu de vedere identitatea nu trebui legata neaparat de patriotism. Adica ea poate sa exista si fara un raport de cauzalitate. Americanii demonstreaza acest lucru...
    3 Februarie la 14:53 · Nu-mi mai place · 1


    Horia Grancea Dar la englezi ? tot asa ? tot artificial ? sau de saracaie ?
    3 Februarie la 14:55 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Ce-i aia saracaie?
    3 Februarie la 14:56 · Îmi place


    Horia Grancea Este opusul la
    componenta economica a unei societati este mai dezvoltata,
    3 Februarie la 15:04 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Draga Horia , SUA au dobandit constinta de sine si s-au inchegat ca si natiune in razbelul de independenta dus impotriva Angliei. Sentimentul unitatii italiene s-a cristalizat in conflictele cu Austria si cu suveranitatea temporala a Papei. Tara mandra a Germaniei, a dobandit constiinta unitatii sale luptand impotriva armatelor lui Bonaparte.... Dar deja intram in planul filosofiei despre aceaste chestiuni... De fapt ele s-au si format ca filosofii de viata ulterior , politicul fiind cel care le-au turnat tiparul directiunii si dezvoltatiunii ulterioare ca stat si societate... Mai e o chestiune, dar asta este prea subiectiva...
    3 Februarie la 15:04 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu La englezi sau la M. Britanie? Scotienii cu mandria lor identitara tot de economic s-o lovit la referendum... Dar acolo sistemul este probat si functioneaza draga Horia. Ce facem acum, extrapolam uniriile si dezbinarile?
    3 Februarie la 15:14 · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar Cacoveanu Claudiu, Democratia Directa e un "Tool" - o "Unealta" nu o ideologie. In orice Partid sau grup indeferent de ideologia lui exista mecanisme de luare a deciziilor, nu scapa nici unul acestei Nevoi.. Ce am observat eu ca in general Mecanismele Actuale permit manipularea usoara a acestor Partide, Grupuri in folosul unora putini si care de multe ori raman in umbra. (vezi ca exemplu privatizarile ce le face Ponta care nu ai fost voatte de PSD si a caror sursa ramane abscons si indicata sub numele generic de FMI)
    3 Februarie la 15:16 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Raspunsul meu ramane , draga Alex...
    3 Februarie la 15:16 · Îmi place


    Alex Mar Eu ziceam doar sa comparam Ideologia cu Ideologia si Mecanismele de Decizie cu Mecanismele de Decizie adica mere cu mere si pere cu pere...
    Eu dintr-un anumit punct de vedere (e o constatare nu altceva) sunt mai de dreapta ca tine din moment ce n-am vrut sa emigrez desi puteam (am lucrat luni bune in Franta detasat de la servici si puteam ramane daca vroiam, etc,...etc.),
    Dar daca a te pune in situatia celor multi inseamna sa fii socialist atunci sunt mai degraba socialist decat liberal. dar daca mai adaugam la "socialism" si alte pozitii ale sale atunci Nu mai sunt deloc socialist. Prin urmare prefer de multe ori o abordare caz - de - caz ...ca fiecare ideologie vine cu partea ei de manipulare....si incerc sa aplic regula Fara Ura
    3 Februarie la 15:24 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Nu mai compar demult timp ideologiile... Dumneata crezi ca pe pamantul asta numai ortodocsii se pot mantui? Asta nu inseamna ca daca sunt liberal sunt si manipulat sau invers! Daca vrei sa aflam ce ne dezbina , eu nu mizez pe liberalismul meu ca factor de discrepanta intre mine si tine. Optiunea ideologica este doar o optiune. Dumneata ce incerci sa imi spui acum? Nu poti sa imi impui credintele dumitale privitor la chestiunea asta politica, insa asta nu inseamna ca i musai sa ne si dezbine...
    3 Februarie la 15:31 · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar Da cam asta incerc sa spun fiecare cu credinta lui si nu as face prozelitism ca sa ti-o schimb fie ea liberala sau de orice natura...La fel cu credinta religioasa sau atee nu as face prozelitism in nici o directie. (intamplator sunt "din familie" greco-catolic ca multi din Ardeal : Scoala Ardeleana, Avram Iancu, Blajul, Ion Ratiu etc...deci n-ai nimerit-o nici cu ortodocsii ..
    3 Februarie la 15:41 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Acum daca privesti identitatea nationala ca pe un soi de socialism in care toti trebuie sa fim egali si saraci sau bogati, nu stiu daca este posibil asa ceva... Sa nu crezi ca unealta DD va restabili echilibrul social , din acest punct de vedere. Si nici liberalismul nu o sa poata realiza lucrul acesta. Daca ne cramponam de mesajele sociale ale ideologiilor politice o sa observam, intr-un final , cat de larga este notiunea interesului national. Aici iarasi sunt chestiuni aparte de discutiune. Nu stiu ce anume ne-ar putea dezbina mai mult! Cum spuneam anterior, aceste lucruri tin de subiect, adica de o serie de factori intrinseci care ne formeaza ca si caractere. Cand vom vedea ce ne separa, ar facil la modul teoretic, sa vedem ce ne uneste...
    3 Februarie la 15:39 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu nu am batut pana acolo domnu' Alex... Lucrurile acestea ar trebui sa ne uneasca din punctul meu de vedere, chiar daca sufera amendamente...
    3 Februarie la 15:41 · Îmi place


    Alex Mar N-am banuit nici o clipa ca ai fi batut apropo-uri. ti-am spus cum sta situatia in cazul meu ..desi taica-meu se trage dintr-o familie de ortodocsi influenta mamei si mai ales a bunicului care sunt greco-catolici a prevalat cand ne-au botezat cand am fost mici
    3 Februarie la 15:45 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Pe tine ce te-ar dezbina fata de mine , draga Horia? Tonul meu sau liberalismul , ori altceva? Crezi ca nu le-am putea concilia aceste separatisme, indiferent de natura lor? Ca sa incercam sa gasim sensul , nu dilaogului, ci a acelui de interes national. Desi, interesul national este o chestiune care transcede parerile noastre asupra subiectului...
    3 Februarie la 15:44 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Si, ce te deosebeste atat de mult, atunci , fata de mine, domnu' Alex, de nu am putea rezona conform interesului identitar national al romanilor? Liberalismul meu sau unealta dumitale? Sau altceva...
    3 Februarie la 15:46 · Îmi place


    Alex Mar interesul national imi suna prea abstract...l-as echivala cu interesele comune ale marii majoritati a cetatenilor tarii
    3 Februarie la 15:46 · Îmi place · 1


    Alex Mar Uite postez ce imi displace mie la (Neo)liberalism
    Neoliberalismul reia, din perspectiva "economiei", vechea lozinca manipulatorie care afirma ca "in natura nu toti indivizii se nasc la fel de inzestrati" si prin urmare "nici in societate indivizii nu sunt egali in ceea ce priveste calitatile lor economice si sociale". Aplicand aceste "observatii" "la economie" se afirma ca "oamenii mai inzestrati si mai intreprinzatori pot face mai mult si prin urmare au dreptul sa acumuleze mai mult". Pana aici, aparent, toate bune. Dar corolarul umilitor al acestei afirmatii este ca "saracii isi merita soarta fiind fie niste putori care nu muncesc, fie si-o merita pentru ca sunt mai putin inzestrati". Si prin urmare saracii ajung sa fie, prin aceasta abordare "ideologica", daca nu urati, cel putin profund desconsiderati. Desigur unii nu merg pana la extrem cu aceasta afirmatie si admit ca saracii trebuie ajutati cu "ceva". Dar realitatea face ca acel "ceva" sa fie in realitate "mult prea putin" si rezultatul intr-o tara ca Romania este ca peste 40% din populatie traieste Azi dupa 25 de ani de Neoliberalsm, sub pragul saraciei (statistica UE). Manipularea Neoliberala prezinta situatia ca avand "cauze naturale bazate pe diferentierea naturala a indivizilor". In realitate ea se datoreaza goanei dupa maximizarea profiturilor a companiilor, companii ale caror interese sunt legiferate de cei aflati la putere, in detrimentul unei distributii decente a veniturilor, a bunurilor si a serviciilor in societate. In urma acestei manipulari s-a ajuns ca in Romania numarul "Copiilor care suferă de lipsuri materiale severe" sa ajunga la 34.4% din totalul lor, Cifra care ar trebui sa trezeasca Indignarea oricarei persoane decente.
    3 Februarie la 15:50 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu ...marea majoritate. Asa gandesc si liberalii, dnu. Alex! Chestiunea interesului national nu este aceea si a binelui comun general. Interesul national este peste general si majoritate. In toate cazurile este dictat politic, prin formulele clasice de ideologie politica. Ca alta este si realtatea, ase-i lumea asta, perfectibila , nu perfecta...
    3 Februarie la 15:50 · Îmi place


    Alex Mar Eu nu vorbeam de interesul national (care mi se pare prea abstract cum am spus) ci de neoliberalism pe care ai spus ca-l sustii
    3 Februarie la 15:51 · Editat · Îmi place


    Alex Mar neoliberalismul a dus in Romania la 41% saraci (cf. Eurostat) si a facut ca "Copiii care suferă de lipsuri materiale severe" sa ajunga la 34.4% din totalul lor
    3 Februarie la 15:52 · Editat · Îmi place


    Alex Mar asta sunt realitatile care trebuie discutate cand vorbim de liberalism
    3 Februarie la 15:52 · Îmi place


    Alex Mar restul sunt povestile ...cu "micul intreprinzator" si "economia de piata"
    3 Februarie la 15:53 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Domnu Alex, chestiunile acestea sunt importante cand detii puterea politica. Felul in care privesti si intelegi o doctrina se rasfrange asupra poulatiei cand vei detine puterea ca si grup. Eu nu imi doresc puterea politica , dumnata daca ti-o doresti, atunci sa o faci in consecinta. Nu ma intereseaza ca realizezi DD sau ca te vei converti la ortodoxism atata vreme cat faci sa rezoneze interesul national si pentru noi ca populatiune.
    3 Februarie la 15:55 · Îmi place


    Horia Grancea Personal mă îndoiesc de faptul ca Claudiu ar fi un fanatic al neo liberalismului. ..chiar sunt curios ce va răspunde
    3 Februarie la 15:56 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Cum nici faptul ca Johannis, prin nu stiu ce metode divine sau omenesti, s-ar dovedi ele, ca va reaseza interesul national acolo unde-i locul, adica langa popor... De ce te cramponezi in ideologie?
    3 Februarie la 15:57 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu am tot raspuns, vad ca imi rastalmaciti cuvintele intr-una... Nu mai am ce sa raspund...
    3 Februarie la 15:58 · Îmi place


    Alex Mar Inteleg ce zici..ca "nu te intereseaza" dar nici pe aia 41% saraci "nu-i intereseaza sau multi n-au habar ce sistem politic li se aplica" si cu atat mai putin pe copiii care traiesc in lipsuri....Daca nu te intereseaza nu inseamna ca n-ar fi asa..
    3 Februarie la 16:02 · Editat · Îmi place


    Horia Grancea Alex întrebai tu ce ne unește. .. chiar nu știu sa iti răspund dacă tu ai exemple spune. Speram ca măcar identitatea românească, limba, tradiția și cultura comuna sa fie elemente de unitate... sa vedem ... daca se poate sa nu
    3 Februarie la 15:59 · Îmi place


    Alex Mar eu cred ca 90%-95% dintre cetatenii romani ar vrea locuri de munca , diaspora ar vrea sa se-ntoarca acasa unde multi au copii si/sau rude, venituri decente, mediu curat, resursele naturale gestionate corect si in interesul dezvoltarii tarii etc.....etc...
    3 Februarie la 16:02 · Îmi place


    Alex Mar preturi corecte la utilitati (apa, curent electric , gaze, telefon) fata de venitul minim si mediu etc... poate nu suna a "identitate nationala" ce spun dar sunt mai "identitare" decat multe altele tinand cont ca populatia a scazut cu 4-5 milioane in ultimii 25 de ani (fie prin migratie fie prin spor negativ)
    3 Februarie la 16:17 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Nu am spus ca nu ma intereseaza... Nu toata lumea, intr-o societate poate rezona la ce crezi dumneta ca este ok pentru interese natinale dnu. Alex.. Asta nu ma face diferit, ar trebui sa ma faca acceptat.. Oamenii nu gandesc toti la fel. Eu de identitate vorbeam , draga Horia, nu de ideologii politice... Dar asta nu inseamna ca nu putem sa ne intelegem chiar daca liberalismul meu ucide in continuare suflete socialiste... Eu nu detin monopolul liberalismului si nici nu impun ideologia mea celorlalti... Este un mod de a privi societatea si politica... Nu sunt eu de vina ca in practica liberalismul a pervertit ideea de interes national, la un nivel interstatal...
    3 Februarie la 16:04 · Îmi place


    Horia Grancea Hai sa nu căutăm vina pentru situația țării intre membrii grupului. Eu am convingerea ca fiecare își iubește tara în felul lui. Chiar dacă fiecare vine cu soluții care diferă. Nu as vrea ca aici sa facem acuzații de lipsa de patriotism celor care pleacă din țară. Important este sa își păstreze identitatea ori unde ar fi. Iar cei care decid sa nu o mai păstreze nu fac obiectul acestui grup. Și nu ar trebui sa ne intereseze .
    3 Februarie la 16:06 · Îmi place


    Alex Mar Eu nu te acuzam de nimic, doar discutam idei. ...Am vazut si la multi neomarxisti de la Iliescu incoace si dinaintea lui care spun ca de-aia n-a "iesit" comunismul bine pentru ca unii "au intinat si pervertit ideile luminoase ale comunismului" numai ca lupta de clasa si dusmanul de clasa adica ura de clasa au fost teoretizate inca de Marx in Capitalul...asa si in cazul liberalismului inegalitatea sociala (oricat de mare) a fost teoretizata de la bun inceput..nu a intinat si pervertit nimeni nimic
    3 Februarie la 16:08 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu nu caut asa ceva... Asta-i punctul meu de vedere...
    3 Februarie la 16:07 · Îmi place


    Alex Mar Tot n-am inteles pct. de vedere? Cat de mare poate fi inegalitatea sociala dupa tine si daca si cum trebuie legiferat ca sa nu devina URIASA si sa-i aduca 50% din populatia unei tari la sapa de lemn?
    3 Februarie la 16:10 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Asadar, doctrina politica dezbina romanul! Pe mine nu, insa pe unii da! Asta asa ca o concluziune... Fa un topic acolo separat si trece draga statistician Horia - ideologia politica...
    3 Februarie la 16:09 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Nu mai trebuie sa intelegi nimic.... Sa vedem ce au de spus si altii acum... Nu vad ce ar mai fi de discutat... Cum spuneam anterior, societatea umana este perfectibila, nu prefecta....
    3 Februarie la 16:11 · Îmi place


    Alex Mar nu ideologia politica ca teorie "e problema" ci cei 41% saraci si 33% copii in mizerie pe care i-a generat...
    3 Februarie la 16:11 · Îmi place


    Horia Grancea Nu cred ca Iliescu ar fi NEOmarxist ci doar un marxist oportunist și cameleonic.
    3 Februarie la 16:13 · Îmi place


    Alex Mar mi se pare un subterfugiu ce zici...una sa fie "ceva perfectibil in sine" si alta sa-i bag in saracie pe unii prin masurile economice ce se iau (echivalent cu a le da in cap unora) si sa spui pe urma ca "e perfectibila situatia "
    3 Februarie la 16:14 · Editat · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar Nu numai Iliescu ci toti cei care-i manipuleaza pe altii cu marxismul si neomarxismul
    3 Februarie la 16:14 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Ne dezbina o chestiune de doi lei, in opinia mea... Iti place cum canta Grigore Lese? Dar George Enescu? Nicolae Guta? Nationalistul Bogdan Diaconu? Portul popular oltenesc iti place? Dar ala tiganesc? Traditiile secuiesti? Dar cele moldovenesti?
    3 Februarie la 16:22 · Îmi place


    Alex Mar Grigore Lese mi se pare ca exagereaza...prefer folclorul mai putin prelucrat...Portul oltenesc e interesant desi nu e din zona mea,,,portul tiganesc are radacini indiene deci mi-e relativ strain...traditiile secuiesti le cunosc prea putin dar daca cineva le-ar povesti l-as asculta...cele moldovenesti le stiu doar din citite si din video-uri dar Sofia Vicoveanca imi place de exemplu cand canta unele melodii...Bogdan Diaconu a plecat din PSD deci am dubii din moment ce asta a fost prima lui optiune poilitica....George Enescu e un compozitor valid nu e cel mai mare din lume, desigur...Iar in loc de Guta..prefer sa ascult BUG Mafia si Parazitii daca tot ar trebui sa ascultam ceva in registrul asta muzical...DAR SARACIA a 41% din populatia tarii si a 34% dintre copiii tarii e Ceva Foarte Grav...mai grav decat toti diferentele si dezbinarile ce ar putea fi cauzate de toti astia de mai sus la un loc
    3 Februarie la 16:42 · Editat · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Mie imi plac toate...nu ma dezbina nimic in sensul aista. Doar Bogdan Diaconu, dar este a lui problema , nu a mea... Are si el locul lui sub soare... Asta nu inseamna ca fac exces de toleranta civic, doar crestina... Incerc sa impac contrariile izvorate din diferentiata natura umana... De aia sunt fan Guta , in aceeasi masura in care sunt fan Grigore Lease... Nu sunt ipocrit , sunt doar...manelist! Daca chestia asta de dezbina, e grav pentru societatea noastra... Si suntem numai noi aici pe FB, in acest grup lamentabil de optimist... De asta spuneam ca dictatura este cea mai faina forma de restrictionare a liberalismului uman... Sau cum spunea Steinhardt saracu - nu intre dictatura si democratie se pune problema , ci intre absolutism si liberalism...
    3 Februarie la 16:30 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Esenta draga Alex... nu vorbesc de gust... Identitatea ca roman, nu ca oltean sau ardelean... Asta ar trebui nu sa ne uneasac, doar sa nu ne dezbine... Da. Vezi ca e mai mare, nu stiu ce statistici ai tu dar in fine.... Dar e mare din punct de vedere fiscal, atat....
    3 Februarie la 16:33 · Îmi place


    Alex Mar corect spus...nici pe mine nu ma dezbina nimic din toate astea pe care le-ai enumerat tu...desigur sper sa nu apara vreun separatism teritorial pe la Covasna...vreo Republica Autonoma Secuiasca lucru cu care nu sunt de acord desi nu ii urasc deloc pe maghiari...s-a intamplat sa vina in aceeasi zona in care traiam noi...dar nici noi n-avem vreo vina ca eram aici, nu?
    3 Februarie la 16:33 · Editat · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu No bine... Pe dragul de Horia il separa...tonurile dezbinarii nationale identitare de tip ghermanistic. O sa ma convertesc la ghermanistica de dragul...sudistilor. Omul evolueaza, nu mai conteaza cum, in rau sau in bine.. Involutia este tot o forma de evolutie, aleasa benevol sau fortat. A alega sa nu alegi, este tot o alegere draga Alex... De aia il schimb pe Guta cu Ciorba, ca canta mai fain otara...
    3 Februarie la 16:38 · Îmi place


    Alex Mar Istoria si Limba comuna nu tin de foame...Mai mult ca ele sa poata fi invatate, copiii trebuiau sa aibe ce manca sa fie sanatosi si aibe carti si caiete din care sa-nvete si Romana si Istoria si ;Matematica nu?...astea ar fi mai Identitare decat orice altceva...Conditiile astea ar trebui fie mai "identitare" decat orice ..adica trebuie sa ai ce carte deschide si copii care sa mai poata deschide vreo carte nu?
    3 Februarie la 16:40 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Corect, este tocmai ce incercam eu sa manipulez despre nationalism si identarism. Si anume ca constinta omului trece prin stomac. Lipsa economiei inseamna criza sociala si rabufnirea ideilor nationaliste despre ce si cum... Dar..si ma opresc sa mai zaca si altii cate ceva, sa nu manipulam discutiunile acestea anoste despre societatea ideala... Ea nu exista...
    3 Februarie la 16:42 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Pardon exista...una pe intreg pamantul asta. Un capitalism fain de tot...
    3 Februarie la 16:46 · Îmi place


    Horia Grancea Cacoveanu Claudiu, grupul nu poate fi niciodata prea optimist cat timp faci si tu parte din el si il mai aduci cu picioarele pe pamant. De fapt grupul nu poate avea sentimente fiind o constructie artificiala. Dar eu recunosc ca am o doza mare optimism la care nu renunt in ciuda a tot ce vad in jur. Optimismul este bunul meu cel mai de pret.
    Mai stii ? in vehile credinte grija pentru cele materiale era un mare pacat. grijnic era echivalent cu pacatos...Nu saracia si nici mortea nu erau lucruri de care omul ar merita sa se teama ci distrugerea spirituala... pierderea identitatii (nu neaparat etnice ci identitatea de om si a omeniei)
    3 Februarie la 16:48 · Editat · Îmi place · 1


    Alex Mar De acord Horia Grancea, numai ca traditii fara oameni nu exista
    http://stirileprotv.ro/.../populatia-adulta-a-romaniei-s...



    Populatia adulta a Romaniei s-ar putea reduce la 8 milioane pana in 2060. Avertismentul INS...
    Populatia Romaniei se va injumatati pana in anul 2060. Avertismentul vine in...
    STIRILEPROTV.RO
    3 Februarie la 16:48 · Îmi place · Şterge previzualizarea


    Cacoveanu Claudiu Nu toata lumea gandeste ca tine sau ca mine draga Horia... sau ca Alex... NU cred ca pe mine ma dezbina fata de tine optimismul, la tine poate se manifest fatis, insa la mine nu.... Asa ca este destul doar sa privesti oamanii ca sa poti vedea cat de diferiti sunt...
    3 Februarie la 16:49 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Eu voi fi pana in 2060 oale si ulcele, iar urmasii mei vor fi...nemti. Niste nemti sadea...
    3 Februarie la 16:52 · Îmi place


    Horia Grancea Dupa atâtea divagații interesante as vrea sa revin la citatul inițial
    ... dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt". "Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi".
    Si sa imi pun si eu o întrebare:
    Cum se face ca acest neam atat de slabit de dezbinare inca din cele mai vechi timpuri a reusit sa isi conserve identitatea portul si limba in ciuda imperiilor care au cautat sa il anihileze ?
    Oare nu e vorba de o anume CALITATE care ne impiedica sa fim uniti prin supunere unei conduceri ierarhice de tip militar- totalitar.
    Oare nu tocmai faptul ca gandim diferit unii de altii a impiedicat anihliarea noastra din istorie? Daca un om este propriul sau stăpân nu poate accepta un alt stapan. Iar a fi propriul tau stăpân este unul din sensurile devenirii spirituale. (aia cu suferintele de rigoare )
    Ieri la 01:01 · Editat · Îmi place


    Alex Mar Daca asa ar fi gandit draga Claudiu, si Decebal, si Avram Iancu, si Mircea cel Batran, si Stefan cel Mare, si cei morti la Marasesti sau pentru eliberarea Basarabiei de sub rusi etc.... cred ca nu ne-am mai fi nascut nici unul, sau ne-am fi nascut direct nemti sau slavi etc.....
    3 Februarie la 17:07 · Îmi place


    Alex Mar Te poti intoarce oricand...Ion Ratiu s-a intors dupa 45 de ani
    3 Februarie la 17:08 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Divagatii... imi placea mai mult cum le numea dnu. Alex! In fine... Apologia nemului o gasesti in divagatia lui Tutea despre romanism. Si nu ca ar zice rau... Ce as mai putea adauga eu? Divagatie la divagatie ar suna prea nesubiectiv! Daca tu vezi in dezbinare unitate inseamna ca esti pe o treapta superioara de gandire spirituala decat noi! Nu vre isa fim discipolii tai, stapane?
    3 Februarie la 17:08 · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar nu e nici o apologie, nici macar apologia neamului....a te-ntoarce Acasa e ceva profund omenesc....te poti intoarce oricand
    3 Februarie la 17:09 · Îmi place


    Alex Mar Ion Ratiu s-a intors dupa 45 de ani , si dupa cum stii e ingropat la Turda de unde era familia lui....si era milionar in dolari...deci isi putea face mormantul oriunde in lume
    3 Februarie la 17:11 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Asta este un raspuns tipic nationalist, draga Alex! La modul asta te poti intreba chiar tu! Alegerile in viata sun subiectiv de obiective. Nu ni le impune nimeni. Doar conjuncturile...
    3 Februarie la 17:11 · Îmi place


    Alex Mar A te-ntoarce Acasa e ceva profund omenesc ...sunt de peste 20 de ani in Bucuresti si ma simt oarecum strain aici
    3 Februarie la 17:12 · Îmi place


    Alex Mar De ce e nationalist ca vreau sa plec la Turda mai des?
    3 Februarie la 17:12 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu , ca roman ma simt bine oriunde in tara mea... Dar mai bine ma simt in concediu...
    3 Februarie la 17:12 · Îmi place


    Alex Mar Da, fata de Paris mai simt mai bine in Bucuresti, pot sa-njur la greu cand il vad pe Ponta sau pe Basescu la televizor, injur ca acasa
    3 Februarie la 17:13 · Îmi place



    Cacoveanu Claudiu Dar eu sunt in Romania. Doar muncesc acolo... tot conjunctural.
    3 Februarie la 17:18 · Îmi place


    Alex Mar si eu reglam cum puteam ...mergeam in wekend-uri la Luvru, la Versaile etc..."Vizitam "...
    3 Februarie la 17:19 · Editat · Îmi place


    Alex Mar acolo nici sa-njuri politicienii corupti sau rai nu puteai ca nu avea rost...nu erau "de-ai tai"...cum ar veni..constatai chestii de-astea simple care in tara nu ti-ar fi trecut prin cap vreodata...in tara injuram (injur) natural politicienii
    3 Februarie la 17:21 · Editat · Îmi place


    Alex Mar eu iti spun ca am patit asta in Franta...ma uitam la TV si parca vedeam desene animate la stiri...si atunci am realizat de ce nu puteam injura pe nimeni acolo....simplu...nu eram de-acolo

    3 Februarie la 17:26 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Normal, da' ce-ai crezut?
    3 Februarie la 17:26 · Îmi place


    Alex Mar Deci stii si tu.
    3 Februarie la 17:27 · Îmi place


    Horia Grancea Alex ...bine ca ai adus vorba
    Eu nu vreau sa schimb pe nimeni si nici sa unesc pe nimeni cu nimeni ... Tot ce mi-ar place sa fac este sa ofer un cadru de discuție pentru cei care au deja anumite convingeri si sa permit sa se cunoască intre ei oameni cu convingeri similare... atâta tot.
    Daca intre cei care se cunosc aici pot apare si relații de prietinie adevărată nu doar o bifa pe facebook, consider ca grupul isi atinge scopul.
    3 Februarie la 17:27 · Îmi place


    Alex Mar S-a inteles bine Horia, eu ii aratam lui Claudiu, ca el "te-njura" (mai exact ca te poate injura) pentru ca esti de-Aici.. nu De-Acolo
    3 Februarie la 17:29 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu la stiri, in Germania, vad cu totul altceva decat desen politic animat! Si nu compara Franta cu Germania... Franta e varza la toate capitolele capitalului german si nu numai...
    3 Februarie la 17:29 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Da. Da' ce , pana acum am fost dusmani?
    3 Februarie la 17:29 · Îmi place


    Alex Mar desen animat...in sensul ca nu eram implicat in nici un fel...intelegeam si eu ce zice la stiri...ca nu erau cu Tom si Jerry
    3 Februarie la 17:29 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Io sunt pretin cu toata lumea...
    3 Februarie la 17:30 · Îmi place


    Horia Grancea Claudiu este bunul meu prieten pe care pe care internetul m-a ajutat sa il gasesc ... injuraturile sunt ca o iarba de leac ...macar sa fie mai mult care sa ma injure tot asa
    3 Februarie la 17:30 · Îmi place


    Alex Mar si eu...pana nu incita la ura sau desconsidera pe cineva...dar nu de asta ziceam ...
    3 Februarie la 17:30 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu La aia ma refeream si eu... Ma rog, eu sunt implicat , din moment ce urmasilor mei incerc sa le sterg romanismul din cap si sa-i fac nemti sadea...
    3 Februarie la 17:31 · Îmi place


    Alex Mar nu de injuraturi vorbesc...ci de faptul ca numai acolo unde te simti "in dreptul tau"...poti injura...
    3 Februarie la 17:31 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Suket............
    3 Februarie la 17:32 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu
    3 Februarie la 17:32 · Îmi place


    Alex Mar Suket?
    3 Februarie la 17:32 · Îmi place


    Horia Grancea e un cod !
    3 Februarie la 17:32 · Îmi place


    Alex Mar ok
    3 Februarie la 17:33 · Îmi place


    Horia Grancea asa ca intre prieteni ...
    3 Februarie la 17:33 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Adrisantul e dragul de Horia! Asa il injur eu pe el...
    3 Februarie la 17:33 · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar revenind...Claudiu se simte in "dreptul lui" AICI...
    3 Februarie la 17:33 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Nu. Ma simt in concediu mai mult ca oricand...aici!
    3 Februarie la 17:34 · Îmi place


    Alex Mar Un concediu Acasa.......asta e Identitatea primordiala a fiecaruia...Locul unde te simti "in drept" Sa-njuri...eu am invatat asta in Franta
    3 Februarie la 17:35 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Sunt optimist si eu,ca dragul de Horia, de aia sun aici!
    3 Februarie la 17:35 · Îmi place


    Alex Mar de-abia asteptam sa ma-ntorc...sa ma pun la stiri...si sa-njur...ma rog sa critic cum zici tu...
    3 Februarie la 17:38 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu chiar nu injur politicienii! Nu ma afecteaza ... De ce sa ma afecteze? Ce rezolv daca-i injur ?
    3 Februarie la 17:38 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Si nici Horia, nu injura politicienii! Pentru ce ? Nu-i sta in fire sa faca asta...
    3 Februarie la 17:39 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Aici e o chestie de atitudine, de abordare... Imi place sa cred ca nu sunt condus de spiritul de turma! Si cred ca nici tu?
    3 Februarie la 17:41 · Îmi place


    Alex Mar nu de injuratura zic...ci de raportarea afectiva...zic..."Gunoaiele astea care ne nenorocesc", "Coruptii astai" "Nemernicii astia" raportarea asta e la AI NOSTRI si la DREPTUL NOSTRU DE A-I CRITICA deci e o raportare IDENTITARA..chiar daca o zici civilizat "nu sunt de acord cu.."
    3 Februarie la 17:44 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Nici macar asa, daca ma crezi...Niciodata. Doar critic masurile luate de ei s.a.m.d. Ce rezolv daca-i etichetez si eu ca marea majoritate? Se schimba in bine ca politicieni?
    3 Februarie la 17:45 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Din contra le zic ca-s faini... De fapt, la mine tote-s faine... Pana si democratia directa i faina...
    3 Februarie la 17:46 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu Da' ce nu-i fain pe lumea asta? Pana si manelele sunt faine...
    3 Februarie la 17:47 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Dar, Germania i cea mai faina creatie a lui D-zeu, sau Darvin, dupa caz, de pe pamant...
    3 Februarie la 17:48 · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar Critica asta e IDENTITARA ..o faci doar catre politicienii romani, nu?
    3 Februarie la 17:49 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Si Romania i faina! Bine zicea Tutea ca in marsul sau pe pamant D-zeu a creat poporul roman!
    3 Februarie la 17:49 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu ....si-i limba ni faina! Asta , apropo de injuraturi...
    3 Februarie la 17:50 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Insa Germania este supraomeneasca...este modelul ideal de filosofie nationala!
    3 Februarie la 17:51 · Îmi place


    Alex Mar Mai vrei chestii IDENTITARE? Ma duc pe strada vad bordurile si-L injur pe Oprescu, vad cainii vagabonzi si sunt si problema Mea, se ia aurul pe Nimic Nu sunt de Acord nu vine autobozul sau metroul Ma enervez, e aglomeratie in trafic Dau vina iar pe Oprescu, se scumpesc alimentele sunt Indignat pe Guvern ...mai fac smecherii o privatizare...Ma simt Furat
    3 Februarie la 17:53 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Alex, tu poti sa crezi ceea ce vrei!
    3 Februarie la 17:53 · Îmi place


    Alex Mar Tu in Germania iti place sau nu ce vezi ..treci mai departe...nu e dreptul tau sa zici nimic ...caci tu ai ales de Bunavoie sa fii acolo
    3 Februarie la 17:53 · Îmi place


    Alex Mar Nu mi se aplica doar mie, vad MII de oameni pe strada si la TV care se raporteaza la fel...IDENTITAR ..fara sa-si dea seama
    3 Februarie la 17:54 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu cand vad borduri ma gandesc la Videanu si la Sibiu! Vezi ce diferente esentiale avem... Ce sa ne uneasca?
    3 Februarie la 17:54 · Îmi place


    Alex Mar da tu si in Germania tot la Romania te raportezi...caci n-ai la ce altceva
    3 Februarie la 17:55 · Îmi place


    Alex Mar raportarea naturala in locul tau de bastina e cea IDENTITARA...daca schimbi locul de bastina te simti frustrat cand nu o mai poti folosi
    3 Februarie la 17:57 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu am crezut ca m-ai inteles pana acum...scriu cumva in germana? Da' la ce credea-i dumneata ca ma raportez? La injuraturile politicienilor?
    3 Februarie la 17:57 · Îmi place


    Alex Mar dincolo de lozincile nationaliste...e ceva mult mai profund care se manifesta la nivel micro nu macro
    3 Februarie la 17:59 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu De unde ai inteles tu ca eu nu imi iubesc neamul din care fac parte?
    3 Februarie la 17:58 · Îmi place


    Alex Mar eu nu doar pentru tine scriu Claudiu,
    3 Februarie la 17:58 · Îmi place


    Alex Mar
    3 Februarie la 17:58 · Îmi place


    Alex Mar fii si tu mai atent
    3 Februarie la 17:59 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Normal ca ma simt roman, identitar sau mai stiu io cum sa-i zic, insa educatiunea este cea care face omul iar educatiunea mea este, rasistc, vorbind, superioara celei latine, dace , reptiliene, ca nu mai stiu ce mai sunteti , voi , romanii...
    3 Februarie la 18:00 · Îmi place


    Alex Mar da asta-i deja lozincarie, aici ai dreptate
    3 Februarie la 18:00 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Eu iau totul personal, cum bine spunea alt mandru neam pamantesc - nu conteaza ce crede lumea despre mine, conteaza ce cred io despre dansa...
    3 Februarie la 18:01 · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar raportarea micro la borduri, la caini, la ce vezi la tv si pe strada...aceea e raportarea IDENTITARA REALA si NATURALA si nu e "romaneasca" e a oricarui om fata de locul oamenii si tara unde locuieste...
    3 Februarie la 18:03 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Logic...este natural de romanesc. As putea spune ca este tipica... Daca cineva ne-ar spune contrariul am veni indata cu o gramada de argumente nationaliste de tip identitar, care sa afirmeca , de fapt, asa trebuie sa arate bordurile in realitate...
    3 Februarie la 18:04 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu ...cine te pune sa injuri politicienii bordurilor! Daca-i trai intr-o tara cu printip, vorba lu' Stalin, n-ai mai avea motiv sa injuri identitatea lor... pentru ca acolo, toate-icad omului perpendicular pe inima, vorba lu' Cioran...
    3 Februarie la 18:07 · Nu-mi mai place · 1


    Cacoveanu Claudiu E chestia de adaptare. Eu ma adaptez.... Mihai Viteazu ramane acelasi.... Asta nu tine de identitate, cum nu tine nici de ideologie politica. Sunt si raman roman, chiar daca nu injur bordurile... Si pentru ca Mihai Viteazu este acelasi pentru mine dintotdeauna sau Iancu... O carte de istorie nu iti confirma sau iti va reconfirma, prin rescrierea ei, statutul tau identitar , niciodata, nici macar trairea lui... Important este sa fii om... Omenia nu tine de identitate. De asta am liber arbitru, sa aleg... Adica sunt chestiuni care transced identitatea, nu trebuie sa ma las cramponat de ea... Pai ce, Hristos a venit la noi propovaduind romanismul sau nu stiuce doctrina politica... Nu, a adus Evanghelia! Restul sunt rataciri de doi lei... Asta pentru cine crede. Pentru cine vrea sa lupte, n-are decat, sa lupte. Io, socotesc dupa mine, ca vreu sa devin neamt! No, ce credeti, nu ma va mantui D-zeu, ca no-i mai fi roman? Bineanteles, doar cei in dreapta credinta se pot mantui... Asa ca, fie pita cat de rea tot mai bien in tara...Germaniei! Sau, cine stie, in curand, a Ardealului! Ce vreu sa spun cu asta este ca nu devin neamt, ca asa cred eu! Este vorba despre oameni, in sine. Fiecare cu masura gandirii orgoliului pe care il poseda mai mult sau mai putin conjunctural... Ase ca orice demers optimist in acest sens de a vedea ce ne dezbina si uneste este sortit esecului... Dar, amicitia, imi spune ca aceste divagatii, fac rau demersului optimist de reasezare intr-o fundatiune, a incercarii de a identifica identarismul nostru sec sub aspectul dezbinarii sau al consensului. Din cauza mandriilor personale, a fiecaruia dintre noi... I ca in democratia directa, adica un demers realizabil ad calendaes grecaes. Asta-i orgoliul de care vorbeam... Si asta nu-i fain!
    3 Februarie la 18:32 · Nu-mi mai place · 2


    Alex Mar Si ce zici tu e prea general si prea lozincar pentru gustul meu....eu ma refeream doar la TV, la caini, la borduri, la Bloc, la Aries, la Stadion, la Strand,, la Curtea Scolii....restul sunt lozinci si de o parte si de alta...
    3 Februarie la 19:04 · Editat · Îmi place


    Alex Mar Daca mergem si ne uitam Acolo...cum sta treaba azi...ce fac oamenii si cum o duc ei, ce fac copii lor, putem vorbi lucruri concrete, daca nu, nu.
    3 Februarie la 19:07 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Atunci sa te rezumi la ...borduri! Nu incerca sa imi impui credintele sau angoasele tale! Eu le am pe ale mele! Cum o duc copiii, in concret, este problema ta, tu vrei sa lupti, lupta! Eu ma ..adaptez propiului orgoliu lozincar in limitele bordurilor alese de mine!
    3 Februarie la 19:11 · Nu-mi mai place · 1


    Alex Mar Din pacate nu prea incerc "sa lupt"...ci doar ma limitez doar sa constat....Dar dincolo de asta ce-nseamna "sa discutam" daca nu putem spune cu se suntem sau nu de acord? .Unde am cerut eu sa subscrii la ce spun eu sau ti-am cerut asta?
    Apoi eu n-am legat "romanismul" de "borduri" si nici macar nu l-am legat de "cu ce se identifica fiecare in raportarea pe care o are zilnic"... (tu ai facut-o dar eu nu am spus deloc asa ceva..Dimpotriva)...
    "Romanismul" e deja o abstractiune (care poate da si ea intr-o Ideologie de unde si pacatul ca poate da in lozincarie sau sau si mai rau ca poate sa duca la ura ca oricare alte -isme)...Dar Modul de a te raporta la borduri, la TV, la stiri, la oamenii politici, la viata de pe strada ta , la scoala copiilor tai ...adica mai exact faptul de a te raporta In Jurul Tau "implicat fata de lucrurile si oamenii din jur (chiar si negativ, sau mai ales negativ)" si faptul "de a te simti In Drept sa te pronunti fata de aceste lucruri" e un lucru Identitar mult mai profund decat Romanismul, Nationalismul, Liberalismul, Comunismul, Fascismul, etc....Faptul "de a te simti In Drept sa te pronunti fata de aceste lucruri" asa cum te simti tu acum, asa cum o fac si eu si eu si altii chiar daca ideile vehiculate "pe deasupra" sunt complet diferite....are amprenta unui identificari naturale la o Comunitate, Identificare care se manifesta "de la sine" - "inconstient", Identificare care poate fi dedusa doar atunci cand iti Lipseste (cum ar fi in timpul unei sederi indelungata in strainatate). Desigur omul e o fiinta adaptabila si cu timpul isi poate ascunde si intelege lipsa si imposibilitatea identificarii comunitare, (imi amintesc ca student fiind am vorbit cu cineva a carei mama era chinezoaica si tatal roman si care imi spunea ca nu e acasa nici in Romania (unde copiii ii strigau cand era mica "chinezoaica" si nici cand mergea in vizita in China unde rudele ii spuneau "ca are ochi si trasaturi europene". Dar nu din cauza exemplelor astea extreme si reactiilor astea tampite, se simtea "nici-nici". Stii ce mi-a spus? Ca se simte Romanca cand zboara cu avionul spre Romania si Chinezoaica cand zboara cu avionul spre China...
    3 Februarie la 20:35 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu No, si?
    3 Februarie la 20:28 · Îmi place


    Alex Mar No, așe-i. (doar atat)
    3 Februarie la 20:30 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Io sunt roman in toate cazurile, dragul meu...si cand sunt in Germania. Sunt mandru ca sunt roman! Dincolo de orice ideologie politica pe care o imbratisez sau nu... Ce ai priceput tu pana acum? Romanismul este tot atat de abstract ca si Germanismul daca o iei asa...
    3 Februarie la 20:31 · Îmi place


    Alex Mar io nu de romanism vorbeam...spuneam doar ca raportarea identitara precede..orice -ism...dar putem deschide si topicul asta.
    3 Februarie la 20:33 · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Dar de borduri nu sunt mandru. Nu sunt mandru pentru ca ele in realitate arata altfel, nu cum credem noi ca sunt ele la noi. Ase-i si cu dezbinatu' si cu unitu' ... Cat despre identitatea bordurilor nationale, ele poarta intransele un romanism aparte, romantic as spune...
    3 Februarie la 20:34 · Îmi place


    Alex Mar asta am spus si eu...ca natural nici eu nu sunt mandru deloc de borduri si tot natural imi vine sa-l trag de urechi (la figurat) pe Oprescu sau pe altcineva pentru asta....da trasul asta de urechi e romantic si e natural ...cu toate ca de multe ori e si badaran...dar arata o implicare
    Ieri la 01:00 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Mie nu imi vine!
    3 Februarie la 20:37 · Îmi place


    Alex Mar era doar un exemplu ...si tie iti vine sa injuri multe lucruri (la figurat zic)...cum ai facut-o si aici...A te simti in Drept s-o Faci...e deja o raportare Identitara...mai clar de-atat nu pot explica
    3 Februarie la 20:40 · Editat · Îmi place


    Cacoveanu Claudiu Da, era doar un exemplu, dar era in fapt, nu era in drept! Dreptul apartine Germaniei! Romania a ales...bordurile, in dreptul ei ancestral de civilizatiune potecara...
    3 Februarie la 20:42
     · Editat
     · Îmi place

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu