vineri, 20 februarie 2015

Armistitiul din 12 septembrie




Octavian Ţebrean, acum în vârstă de 93 de ani, este ultimul supraveţuitor al celui de-Al Doilea Război Mondial, din satul sucevean Deia. În luna septembrie 1944,...
ADEVARUL.RO
  • Cacoveanu Claudiu ...un om cat o istorie! De multe ori istoria paleste in fata destinelor unor astfel de oameni. Ar fi bine ca asemenea destine sa nu devina doar...o istorie.
  • Ionel Carstea Orgoliile şi prostia românească, versus nemernicia ruşilor.
  • Horia Grancea Nu inteleg in ce consta orgoliul si prostia ? ce vrei sa spui ?
  • Horia Grancea eu as vrea sa arat doar un neadevăr strecurat de cei care au scris articolul ...citez :
    La doar 21 de ani, la 1 aprilie 1943, Octavian a fost înrolat în Armata Română, în unitatea 12 Artilerie, unde a învăţat să tragă cu arma, a făcut instrucţie şi a
    stat departe de satul lui cel dintre munţi. La nici un an distanţă, în martie 1944, a fost trimis pe front pentru apărarea ţării unde a luptat pentru interesele României până la 23 august 1944, an în care s-a încheiat Armistiţiul între România şi Rusia.

    Armistițiul s-a incheiat abia pe 12 septembrie 
    Iar intre arestarea lui Antonescu de catre Rege (23 august) si 12 septembrie mii de soldați romani au fost lăsați sa fie capturati de catre rusi asa cum a patit si omul nostru din articol. Ce fel de rege il arestează pe șeful propriei armate fără armistițiu si lașa soldatii pe mana inamicului ?
    http://www.agerpres.ro/.../documentar-70-de-ani-de-la...


    În urmă cu 70 de ani, la 23 august 1944, în timpul celui...
    AGERPRES.RO
  • Ionel Carstea Antonescu ducea tratative de pace cu Stalin prin ambasadoarea sovietică în capitala unei ţări nordice. Antonescu nu accepta capitularea armatei române, era chiar pe punctul de a realiza condiţii mai acceptabile pentru încheierea păcii din partea lui Stalin. Se spune că în ziua de 23 aug '44 la cabinetul lui Antonescu ar fi sosit o telegramă prin care Stalin era deacord cu multe din condiţiile puse de Antonescu. Oamenii regelui au prins telegrama, cum mareşalul nu era în Bucureşti, regele a dat ordin să vină direc la palat, restul e istorie, Antonescu este arestat, armata întoarce armele împotriva Germaniei, dar armistiţiul, capitularea, se va încheia abia în 12 septembrie. Orgoliul, a fost la oamenii regelui care au devansat lovitura lor care era programată pe data de 26 aug.
  • Ionel Carstea Lucrurile sunt ceva mai complicate, e greu să le explic în câteva cuvinte
  • Horia Grancea

    Scrie un comentariu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu